ΔΙΕΘΝΗ

Titan: Ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του υποβρυχίου σκάφους

Titan: Ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του υποβρυχίου σκάφους

Ανθρώπινα λείψανα εκτιμάται ότι εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του υποβρυχίου σκάφους Titan σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή. Εμπειρογνώμονες της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας θα αναλύσουν τα υποτιθέμενα ανθρώπινα λείψανα που «συλλέχθηκαν προσεκτικά» λίγο μετά την ανάσυρση των συντριμμιών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι πέντε άνδρες ανάμεσά τους και τρεις Βρετανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, όταν το υποβρύχιο υπέστη «καταστροφική» κατάρρευση ενώ προσπαθούσε να επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού.

Σε ανακοίνωσή της, η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανέφερε: Αμερικανοί εμπειρογνώμονες της της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν επίσημη ανάλυση των υποτιθέμενων ανθρώπινων λειψάνων που έχουν συλλεχθεί προσεκτικά από τα συντρίμμια.

Ο Πλοίαρχος Τζέισον Νοϊμπάουερ, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την τραγωδία, πρόσθεσε: «Είμαι ευγνώμων για τη συντονισμένη διεθνή υποστήριξη για την ανάκτηση και τη διατήρηση αυτών των ζωτικών αποδεικτικών στοιχείων. Τα αποδεικτικά στοιχεία θα παράσχουν στους ερευνητές σημαντικές πληροφορίες για την αιτία αυτής της τραγωδίας. Υπάρχει ακόμη σημαντικός όγκος εργασίας που πρέπει να γίνει για να κατανοήσουμε τους παράγοντες που οδήγησαν στην καταστροφική απώλεια του Titan και να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι παρόμοια τραγωδία δεν θα επαναληφθεί».

Τα πρώτα συντρίμμια από το μοιραίο υποβρύχιο Titan έφτασαν στην στεριά. Τα συντρίμμια περισυνελέγησαν από τον βυθό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού από το πλοίο Horizon Arctic. Μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο και φορτώθηκαν σε φορτηγά. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

Πηγή: Sky news/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top