ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: Χαιρετίζει την ενισχυμένη αναφορά του ΕΛΚ για το Κυπριακό

Αννίτα: Χαιρετίζει την ενισχυμένη αναφορά του ΕΛΚ για το Κυπριακό

Σειρά επαφών είχε στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επισφραγίστηκε σε κοινή μας δήλωση, η βούληση να εργαστούμε συλλογικά για την αντιμετώπιση των κρισιμότερων ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, τηρώντας τη στάση αρχών απέναντι στο διεθνές δίκαιο και στηρίζοντας σθεναρά, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, τον Ουκρανικό λαό στον αγώνα επιβίωσης που διεξάγει και μας αφορά όλους.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να χαιρετίσουμε, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, την ενσωμάτωση στην κοινή δήλωση  ενισχυμένης αναφοράς για το Κυπριακό. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, υπογραμμίζει ότι η λύση δύο κρατών, που προωθείται από την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, είναι εκτός συζήτησης.

Στο κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού, τονίστηκε η ανάγκη για συλλογική αντιμετώπιση στη βάση της συμφωνίας της 8ης Ιουνίου, καθώς και η  ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Κάτι που αφορά άμεσα την Κύπρο ως χώρα πρώτης γραμμής.

Εκτενής συζήτηση έγινε σε όλα τα καίρια ζητήματα: οικονομία, κλιματική κρίση, σχέσεις ΕΕ με τρίτες χώρες.

Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις και τις κλιμακούμενες αντιξοότητες η Ευρώπη επιλέγει να απαντήσει με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και όραμα. Χτίζοντας στις αρχές που θεμελιώθηκε», αναφέρει στις δηλώσεις της η ΠτΒ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top