ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισραηλινά ΜΜΕ: Επιχειρηματίας στη Λεμεσό φέρεται να ήταν ο στόχος της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Επιχειρηματίας στη Λεμεσό φέρεται να ήταν ο στόχος της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης

Στόχος της ιρανικής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο που απέτρεψε η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών σε συνεργασία με την Μοσάντ, φέρεται να ήταν ισραηλινός επιχειρηματίας που κατοικεί και διατηρεί την δραστηριότητά του στην Λεμεσό.

Αυτό δημοσιεύει απόψε η ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας Γιεντιότ Αχαρονότ, με αφορμή την αποψινή ανακοίνωση της Μοσάντ, στην οποία αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το δίκτυο πρακτόρων των Φρουρών της Επανάστασης που δρούσε στο νησί.

Στο δημοσίευμα δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του υποψηφίου θύματος, ενώ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Μοσάντ δεν αναφέρονται στοιχεία του υποψηφίου θύματος, ούτε ο τόπος διαμονής του στην Κύπρο.

Μοσάντ: Χειροπέδες στον επικεφαλή της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης

Να υπενθυμίσουμε ότι, νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κοινή επιχείρηση που έφερε εις πέρας η Μοσάντ με την ΚΥΠ, κατά την οποία απετράπη ιρανικό τρομοκρατικό κτύπημα κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Μοσάντ, απήχθη ο ιθύνοντας νους της σχεδιαζόμενης επιχείρησης εντός του Ιράν, ώστε να αποτραπεί το χτύπημα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η Μοσάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι προτού η ΚΥΠ ειδοποιηθεί για το ιρανικό τρομοκρατικό δίκτυο που δρούσε στο νησί, συνέλαβε τον Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου, στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, τον οποίον πράκτορες της Μοσάντ εντόπισαν στο Ιράν, τον απήγαγαν και στη συνέχεια τον ανέκριναν, καταφέρνοντας να αποσπάσουν πληροφορίες για τον τρόπο που θα δρούσε το τρομοκρατικό δίκτυο στην Κύπρο.

«Στο πλαίσιο μίας εξαιρετικά τολμηρής επιχείρησης που εκτυλίχθηκε εντός της ιρανικής επικράτειας, η Μοσάντ κατάφερε να συλλάβει τον ιθύνοντα νου του τρομοκρατικού δικτύου, ο οποίος, κατά την διάρκεια της ανάκρισής του παραδέχθηκε με κάθε λεπτομέρεια το τρομοκρατικό σχέδιο, γεγονός που οδήγησε στην εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου στην Κύπρο», αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, και αφού συνέλλεξε τα απαραίτητα στοιχεία, η Μοσάντ ενημέρωσε την ΚΥΠ και τις αρμόδιες κυπριακές αρχές, οι οποίες στη συνέχεια «συνέλαβαν τα περισσότερα μέλη του δικτύου που βρίσκονταν στο νησί», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η ισραηλινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης βίντεο στο οποίο ο συλληφθείς, πλέον, Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου, ονοματίζει ως το πρόσωπο που τον στρατολόγησε το στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, Χασάν Σουσταρίζαντε, που βρίσκεται στο Ιράν.

Δείτε βίντεο:

Όπως αναφέρει ο Αμπασαλίλου, κατ’ εντολή του στρατολόγου του, εισήλθε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας, με σκοπό να έρθει σε συντονισμό με ομάδα Πακιστανών που κατοικούν στο νησί και που είχαν αναμιχθεί παλαιότερα σε ένοπλες ενέργειες. Στη συνέχεια, εκτελώντας τις εντολές του ιρανού στρατολόγου του, ο Αμπασαλίλου προέβη σε προπαρασκευαστικές πράξεις αναγνώρισης του εδάφους, στο πλαίσιο των οποίων φωτογράφησε τον τόπο κατοικίας του υποψήφιου θύματος. Στο μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα της κατάθεσής του σε στελέχη της Μοσάντ, ο Αμπασαλίλου αναφέρει ότι παρακολούθησε το καθημερινό δρομολόγιο του υποψήφιου θύματος, ενημερώνοντας τον Χασάν Σουσταρίζαντε που βρισκόταν στο Ιράν μέσω της εφαρμογής Whatsapp.

Όπως φέρεται να αναφέρει ο Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Μοσάντ, αρχική εντολή του στρατολόγου του ήταν να εκτελέσει το θύμα «όταν θα διαπίστωνε ότι η πορεία των καθημερινών του κινήσεων θα το επέτρεπε». «Μου είχαν δώσει και το πιστόλι που θα χρησιμοποιούσα στην εκτέλεση. Ρώτησα πού είναι ο σιγαστήρας, αλλά ο στρατολόγος μου μού είπε ότι δεν υπάρχει σιγαστήρας», είπε μπροστά στην κάμερα ο Αμπασαλίλου.

Αφότου ο Αμπασαλίλου απέστειλε μέσω Whatsapp στον στρατολόγο του στο Ιράν φωτογραφίες του σπιτιού του υποψηφίου θύματος και διάφορα άλλα σημεία της καθημερινής διαδρομής του από τον τόπο εργασίας προς την κατοικία του και αντιστρόφως, ειδοποιήθηκε ότι οι κυπριακές αρχές τον έχουν εντοπίσει. Ο στρατολόγος του τον διέταξε να αναχωρήσει άμεσα από την Κύπρο, αφού διαλύσει το πιστόλι που είχε στην κατοχή του, φροντίζοντας να εξαφανίσει τα τμήματα του πιστολιού. Ο Αμπασαλίλου κατάφερε να διαφύγει αεροπορικώς από την Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στα κατεχόμενα και αφού προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, επέστρεψε αεροπορικώς στο Ιράν.

Αφού επέστρεψε στο Ιράν, οι πράκτορες της Μοσάντ τον εντόπισαν, απήγαγαν, ανέκριναν και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση σε άγνωστο σημείο, αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η κρατική ισραηλινή τηλεόραση.

Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δημοσίευσε πληροφορίες, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, ότι η ΚΥΠ σε συνεργασία με την Μοσάντ και «με ακόμα μία μυστική υπηρεσία άλλης δυτικής χώρας», κατάφερε να εξαρθρώσει δίκτυο πρακτόρων, που υπαγόταν στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, που σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό κτύπημα «κατά ισραηλινών ή εβραϊκών στόχων που βρίσκονται στο νησί». Η είδηση αναμεταδόθηκε την ίδια μέρα από τα κρατικά ισραηλινά μέσα, με αφορμή ανακοίνωση του ιδιαίτερου γραφείου του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, με την οποία συνέχαιρε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συνεργασία με την Μοσάντ.

Από την Δευτέρα η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου έχει αρχίσει διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης δωρεών, προκειμένου να συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των 126.000 ευρώ που χρειάζεται για την αγορά και εγκατάσταση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμού ασφαλείας για την προστασία στόχων θρησκευτικού εβραϊκού ενδιαφέροντος στην Κύπρο. Στο κείμενο που συνοδεύει τη σχετική διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικών δωρεών, η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη ύστερα από τις πληροφορίες περί αποτροπής ιρανικού τρομοκρατικού κτυπήματος στο νησί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top