ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχορηγημένες άδειες εργαζομένων: Οι δικαιούχοι, η διάρκεια και τα ποσά

Επιχορηγημένες άδειες εργαζομένων: Οι δικαιούχοι, η διάρκεια και τα ποσά

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορούν το κοινό για τη λειτουργία του Σχεδίου Επιχορηγημένων Αδειών Εργοδοτουμένων για το έτος 2023. Το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 16/07/2023 μέχρι 29/09/2023.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ

Για τη λειτουργία του Σχεδίου θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τιλλιρίας, τα οποία θα προσφέρουν διαμονή και πλήρη διατροφή στους δικαιούχους του Σχεδίου.

Σε ποιους παρέχεται η Επιχορήγηση

Επιχορήγηση θα παρέχεται σε:

α) Εργοδοτούμενους και στους/στις συζύγους τους που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το έτος άδειας 2022 και δεν συμμετείχαν στο Σχέδιο οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους κατά τον τελευταίο ένα χρόνο, δηλαδή το 2022.

β) Εξαρτώμενα των πιο πάνω που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν στις περιοχές των ορεινών θερέτρων. Δικαίωμα συμμετοχής για τα ξενοδοχεία της περιοχής Πύργου Τιλλιρίας έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Περιόδος, διάρκεια και ποσό επιχορήγησης 

Η επιχορήγηση θα παρέχεται για περίοδο από Κυριακή σε Παρασκευή (πέντε διανυκτερεύσεις). Το ανώτατο ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε πενήντα ευρώ (€50) κατά άτομο ανά ημέρα. Σε καμία περίπτωση η επιχορήγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πραγματικά έξοδα διαμονής στο ξενοδοχείο.

Το ποσό που έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το 2023 είναι ύψους 937.000 ευρώ.

Που μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί έντυπα αιτήσεων και άλλα σχετικά έντυπα από τα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν συμβληθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο TRAVELHOUSE για την υλοποίηση του Σχεδίου, με βάση τη Νομοθεσία περί της Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα καθώς και με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 28/6/2023 δεόντως συμπληρωμένες και υπογραμμένες,

► στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
 με τηλεομοιότυπο στον αριθμό: 22777474

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 22871100

Η φυσική παρουσία στα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου (Αρχιμήδους 27Α, 2411 Έγκωμη, Λευκωσία) δεν είναι απαραίτητη δεδομένου ότι οι αιτήσεις συμμετοχής δύνανται να υποβάλλονται μέσω φαξ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθόσον αφορά τη συμμετοχή στο Σχέδιο και την επιλογή ξενοδοχείου προτίμησης. Το Σχέδιο εφαρμόζεται μέχρι την εξάντληση του σχετικού διαθέσιμου ποσού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top