Βραζιλία: Στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπολσονάρου για οκτώ χρόνια

Βραζιλία: Στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Μπολσονάρου για οκτώ χρόνια

Το Ανώτατο Εκλογοδικείο της Βραζιλίας αποφάσισε να αποκλείσει τον πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου από κάθε δημόσιο αξίωμα έως το 2030, με την κατηγορία ότι ο ακροδεξιός πολιτικός έκανε κατάχρηση εξουσίας στις εκλογές του περασμένου έτους, τις οποίες και έχασε.

Ο εισαγγελέας Πάουλο Γκουστάβο Γκονέτ Μπράνκο, δήλωσε κατά την έναρξη της δίκης ότι η ρητορική του πρώην προέδρου «υπερέβη κατά πολύ την ελευθερία της έκφρασης».

«Οι ισχυρισμοί του Μπολσονάρου δεν ήταν απλώς απερίσκεπτοι- ήταν γνωστό ότι ήταν αβάσιμοι», είπε.

Η απόφαση, αν δεν καταπέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, σημαίνει ότι ο 68χρονος Μπολσονάρου δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος μέχρι τις εκλογές του 2030, όταν θα είναι 75 ετών.

Είναι η πρώτη φορά στην 90χρονη ιστορία του δικαστηρίου που εφαρμόζει την απαγόρευση σε πρώην πρόεδρο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE