LIKE ONLINE

Μελέτη έδειξε πως κάθε ποτήρι νερού που πίνουμε περιέχει ούρα δεινοσαύρου

Μελέτη έδειξε πως κάθε ποτήρι νερού που πίνουμε περιέχει ούρα δεινοσαύρου

Το νερό, ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας, κρύβει ένα συναρπαστικό μυστικό που μπορεί να σας εκπλήξει, κάθε ποτήρι νερό που πίνουμε έχει, κατά κάποιο τρόπο, γνωρίσει το άγγιγμα των δεινοσαύρων. Αλλά μη φοβάστε, δεν είναι τόσο αηδιαστικό όσο μπορεί αρχικά να ακούγεται.

Καθώς συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας, απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ποτήρι νερό χωρίς δεύτερη σκέψη, οι ειδικοί του νερού ρίχνουν φως στο αξιοσημείωτο ταξίδι που έχει κάνει κάθε σταγόνα νερού στην ιστορία. Αποδεικνύεται ότι το νερό που καταναλώνουμε σήμερα έχει περάσει από έναν εκτεταμένο και συνεχή κύκλο που εκτείνεται σε δισεκατομμύρια χρόνια, περνώντας από αμέτρητα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων των δεινοσαύρων και ακόμη και των συνανθρώπων μας.

Η Severn Trent Water, σε μια προσπάθεια να απομυθοποιήσει αυτό το ενδιαφέρον φαινόμενο, εξηγεί τον κύκλο του νερού στη Γη. Όταν η θερμική ενέργεια από τον ήλιο φτάνει στη Γη, προκαλεί την εξάτμιση του νερού από τις θάλασσες, τις λίμνες και το έδαφος, μετατρέποντάς το σε αόρατους υδρατμούς στην ατμόσφαιρα. Αυτά τα αόρατα μόρια νερού στη συνέχεια ανεβαίνουν με τα ρεύματα του αέρα, ταξιδεύοντας σε μεγαλύτερα υψόμετρα, όπου οι θερμοκρασίες είναι ψυχρότερες. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε συμπύκνωση, σχηματίζοντας σύννεφα στον ουρανό.

Το ταξίδι συνεχίζεται καθώς αυτά τα σύννεφα κινούνται σε όλη τη Γη, μεταφερόμενα από τα ρεύματα του αέρα. Καθώς τα σύννεφα συναντούν ψυχρότερες θερμοκρασίες, απελευθερώνουν την αποθηκευμένη υγρασία τους με τη μορφή βροχόπτωσης, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί ως βροχή, χιόνι, χιονόνερο ή χαλάζι. Αυτά τα κατακρημνίσματα πέφτουν πίσω στην επιφάνεια της Γης, τροφοδοτώντας υδάτινες οδούς, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσών, των λιμνών και των ποταμών.

Μέσα σε αυτό το τεράστιο δίκτυο υδάτινων οδών βρίσκεται η πλειονότητα των βροχοπτώσεων της Γης, αναπληρώνοντας συνεχώς τα αποθέματα νερού του πλανήτη. Είναι αξιοσημείωτο ότι το νερό που χρησιμοποιούμε σήμερα αποτελεί μέρος αυτού του διαχρονικού κύκλου, αφού ανακυκλώνεται μέσα από αμέτρητες επαναλήψεις κατά τη διάρκεια δισεκατομμυρίων ετών.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, οι ειδικοί εξηγούν ότι το 97% του παγκόσμιου νερού είναι αλμυρό, που κατοικεί στις απέραντες θάλασσες της Γης. Ένα επιπλέον δύο τοις εκατό είναι κλειδωμένο στους πολικούς πάγους, αφήνοντας μόλις ένα τοις εκατό ως γλυκό νερό διαθέσιμο για χρήση.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top