ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από €6 εκατ. τα καθυστερημένα ενοίκια από μισθώσεις βιομηχανικών τεμαχίων – Τι δυσκολεύει την προσπάθεια είσπραξής τους

Πάνω από €6 εκατ. τα καθυστερημένα ενοίκια από μισθώσεις βιομηχανικών τεμαχίων – Τι δυσκολεύει την προσπάθεια είσπραξής τους

Ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια το ποσό των καθυστερημένων ενοικίων από τους μισθωτές βιομηχανικών τεμαχίων, την ώρα που η σοβαρή υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο Κλάδος Χωροταξίας και Βιομηχανικών Περιοχών, καθώς και η έλλειψη ατόμων με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες λογιστικής, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα την υλοποίηση ενεργειών που δρομολογήθηκαν για είσπραξή τους.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Υπουργείου Ενέργειας, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, κατά τους τελευταίους μήνες του 2022, οι Λειτουργοί του Κλάδου Χωροταξίας και Βιομηχανικών Περιοχών, της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και λειτουργίας των δεκατριών Βιομηχανικών Περιοχών, προέβησαν σε συντονισμένες ενέργειες και κατέβαλαν επίπονες προσπάθειες για την είσπραξη των ενοικίων από τους μισθωτές των βιομηχανικών τεμαχίων.

Τα αποτελέσματα των εν λόγω προσπαθειών, προστίθεται, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού το ύψος των καθυστερημένων ενοικίων μειώθηκε μέχρι τις 31.12.2022 στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ από 7,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2023, οι εισπράξεις ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στα πλαίσια της προαναφερόμενης προσπάθειας, εκτός από την άμεση είσπραξη των ενοικίων, διευθετήθηκε επίσης ένας σημαντικός αριθμός διακανονισμών και προωθήθηκαν στη Νομική Υπηρεσία περιπτώσεις που συστηματικά δεν πληρώνουν τα ενοίκια τους για λήψη όλων των ενδεικνυόμενων νομικών μέτρων.

Πέραν των πιο πάνω ενεργειών, επισημαίνεται, προγραμματίζεται και η αναβάθμιση του υφιστάμενου λογισμού προγράμματος του Κλάδου, γεγονός που θα επιταχύνει και θα διευκολύνει την όλη διαδικασία της είσπραξης.

Η συνέχιση των προαναφερθέντων ενεργειών, καθώς και η υλοποίηση των όσων έχουν προγραμματιστεί, τονίζεται ακόμη, «καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Κλάδος Χωροταξίας και Βιομηχανικών Περιοχών, καθώς και της έλλειψης ατόμων με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες λογιστικής».

Καταληκτικά αναφέρεται πως, «όλες οι ενέργειες για την είσπραξη που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και αυτές που προγραμματίζονται, καταδεικνύουν ότι το ξεκαθάρισμα των καθυστερημένων οφειλών βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Επιπρόσθετα, κρίνεται ότι η τοποθέτηση έμπειρου Λογιστικού Λειτουργού, στον αρμόδιο Κλάδο, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίσπευση της είσπραξης τόσο των καθυστερημένων ενοικίων όσο και των τρεχόντων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top