ΥΓΕΙΑ

Ποιοι άνθρωποι είναι «μαγνήτες κουνουπιών»: Έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε - Τα οκτώ στοιχεία που τα προσελκύουν

Ποιοι άνθρωποι είναι «μαγνήτες κουνουπιών»: Έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε - Τα οκτώ στοιχεία που τα προσελκύουν

Ανατροπή σε όλα όσα γνωρίζουμε για το τσίμπημα των κουνουπιών βάζει νέα βρετανική έρευνα που συνδέει τα «ενοχλητικά» έντομα με την ομάδα αίματος του κάθε ανθρώπου.

«Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχομαι είναι γιατί κάποιοι άνθρωποι δέχονται τσιμπήματα κουνουπιών περισσότερο από άλλους, και υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για αυτό. Κάποιοι εκπέμπουν χημικά που διώχνουν τα κουνούπια και μπορείς να το περάσεις αυτό γενετικά στα παιδιά σου, θα είναι τυχερά με τέτοια γονίδια», ανέφερε ο Dr Αμίρ Χαν σε δηλώσεις του που μετέδωσε το Mega.

Είναι μία συγκεκριμένη ομάδα αίματος που τραβάει τα κουνούπια, αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον κάποιες έρευνες, όμως στους κόλπους των ειδικών η κόντρα είναι μεγάλη. «Αντί για ομάδες αίματος, πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι η πιθανότητα να είσαι ‘μαγνήτης κουνουπιών’ σχετίζεται περισσότερο με τις οσμές του δέρματος και την μικροχλωρίδα».Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στις ενοχλητικές εφορμήσεις των κουνουπιών και το ακόμα πιο ενοχλητικό τσίμπημά τους, όλοι σπεύδουν να προμηθευτούν κάθε είδους αντικουνουπικά, από τα γνωστά φιδάκια ως τις εφαρμογές και τα βραχιολάκια εμποτισμένα με ειδικό υγρό, αλλά και να αποφύγουν όλα όσα κάνουν τα κουνούπια να μας μετατρέπουν σε στόχους τους.

Οι 8 παράγοντες που προσελκύουν τα κουνούπια:

Σωματικό βάρος (μεγαλύτερη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα),
Αυξημένη θερμοκρασία,
Ιδρώτας,
Εγκυμοσύνη,
Βακτήρια στην επιδερμίδα,
Διατροφή (μπύρα και μπανάνες),
Ρουχισμός (χρώματα),
Ομάδα αίματος.
Ρόλο παίζει και το DNA
«Εάν έχετε την ατυχία να είστε μαγνήτης για τα κουνούπια, μπορεί να οφείλεται στη γενετική σας σύνθεση. Μια μελέτη διδύμων του 2015 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One, διαπίστωσε ότι το DNA μπορεί να ευθύνεται για σχεδόν το 67% της έλξης των κουνουπιών».

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως κάποιοι είναι περισσότερο άτυχοι από κάποιους άλλους.

«Τα κουνούπια προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες αίματος, προτιμούν το Ο περισσότερο, μετά την Α και το λιγότερο πιθανό είναι να πάνε για τη Β αν και δε θα πουν όχι σε μία δοκιμή. Επίσης είναι πιθανότερο να τσιμπήσουν γυναίκες. Αν σας τσιμπήσουν, πλύνετε το σημείο με σαπούνι και νερό και βάλτε μια αντισταμινική κρέμα, θα έχετε φαγούρα αλλά θα περάσει σε λίγο».

Ένας τρόπος ακόμα να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια είναι να μην έχετε κοντά στάσιμα νερά, να αποφεύγετε το πότισμα τη νύχτα και να έχετε μία σίτα πέρα από τα διάφορα αντικουνουπικά.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top