ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραγίζουν καρδιές τα συγκινητικά λόγια ιερέα για τον θάνατο του 20χρονου Εύελπι: «Γιώργο μου γνωρίζω ότι εκεί που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι τα πάντα»

Ραγίζουν καρδιές τα συγκινητικά λόγια ιερέα για τον θάνατο του 20χρονου Εύελπι: «Γιώργο μου γνωρίζω ότι εκεί που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι τα πάντα»

Θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Κυπριακή κοινωνία, ο χαμός του 20χρονου Εύελπι, Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος πέθανε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής αύξησης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την Παρασκευή 30 Ιουνίου. 

Σε μια άκρως συγκινητική ανάρτηση, ο Ιερέας Ιωάννης Κυριάκου, φίλος της οικογένειας του άτυχου 20χρονου, τον αποχαιρετά με τα πιο όμορφα λόγια.

Διαβάστε την ανάρτηση του:

Η χορεία των αγγέλων έγινε από προχθές την Παρασκευή πλουσιότερη! "Άγγελος" όχι ως σχήμα λόγου αλλά κατά κυριολεξία! Εύελπις Γιώργος Χατζιωνά. Το 6ο παιδί της ευλαβέστατης οικογένειας Χατζιωνά. Μιας οικογένειας που αποτελεί πρότυπο σε μια εποχή που έχουν κλονιστεί αξίες και ιδανικά. Ο πατέρας ιερέας, η μητέρα υπόδειγμα μάνας και αφοσιωμένης συζύγου. Ο πατέρας εφημέριος στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στη Λευκωσία.
Πάντοτε αχώριστοι φίλοι και συνάδελφοι! Συνάδελφοι στην Τράπεζα Κύπρου, συνάδελφοι και στην ιεροσύνη. Δύσκολες οι στιγμές για ένα γονιό που χάνει ξαφνικά και απρόσμενα το παιδί του.
Γιώργο μου γνωρίζω ότι εκεί που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι τα πάντα, απλά γιατί οι άγγελοι κυκλοφορούν διαρκώς ανάμεσα μας. ΄Έχουν παρρησία στο Θεό και προσεύχονται για μας. Είμαι σίγουρος πως σ' αυτές τις δύσκολες ώρες προσεύχεσαι και για την οικογένειά σου να τους δίνει ο Θεός δύναμη και παρηγοριά. Το ίδιο δεσμεύομαι να πράξω και εγώ ως οικογενειακός φίλος.
Χριστός Ανέστη και καλή αντάμωση!

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, στην Κύπρο μεταφέρεται στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας η σορός του 20χρονου.

Στη σορό του άτυχου νεαρού διενεργήθηκε νεκροτομή. Σημειώνεται ότι η οικογένεια του 20χρονου βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, όπου και ενημερώθηκε για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Ακόμη, ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιώργάλλας, εξέφρασε την απέραντη οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη του Υπουργείου Άμυνας για τον αδόκητο χαμό του δευτεροετή Εύελπι.

Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως ο Γιώργος αποτελούσε υπόδειγμα άριστου Εύελπι με φιλοδοξίες κι όνειρα. Ήταν ένας ενάρετος νέος που με σεμνότητα επιζητούσε τη διάκριση σε ότι καταπιανόταν. Η μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς θα τον θυμάται πάντα λεβέντη, αγέραστο και χαμογελαστό. Η Κύπρος θρηνεί ένα πραγματικό παλικάρι, που έσβησε κατά την εκπαίδευση για την υπεράσπιση της πατρίδας, ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω…» - Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και ο Επιτάφιος

Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω…» - Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και ο Επιτάφιος

Η Μεγάλη Παρασκευή, η Παρασκευή προ του Πάσχα, είναι μέρα πένθους και νηστείας για όλη την Χριστιανοσύνη καθώς τότε κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top