Ψήφισμα για επιστροφή των προσφύγων επιδίδουν οι Μορφίτες

Ψήφισμα για επιστροφή των προσφύγων επιδίδουν οι Μορφίτες

Με αίτημα την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, ο Δήμος Μόρφου, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων της κατεχόμενης κωμόπολης, επισκέπτονται σήμερα τις πρεσβείες των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Προεδρικό Μέγαρο και τον Πρόεδρο της Βουλής για την επίδοση ψηφίσματος.

Με αφορμή την 41η επέτειο από την κατάληψη της πόλης από τα τουρκικά σταρτεύματα, στο ψήφισμά τους, οι Μορφήτες ζητούν επίσης την απόσυρση τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων, τη διασφάλιση των βασικών ελευθεριών, τη διακρίβωση τη τύχης των αγνοουμένων, αλλά και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου.

Το ψήφισμα θα επιδώσει αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο της πόλης Χαράλαμπο Πίττα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και από μέλη πολιτιστικών και αθλητικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης – Ντιάν: Έθεσε θέμα για Βαρώσια και πέντε Ελληνοκύπριους ο ΠτΔ

Χριστοδουλίδης – Ντιάν: Έθεσε θέμα για Βαρώσια και πέντε Ελληνοκύπριους ο ΠτΔ

Πολύ εποικοδομητική, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης την πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE