ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hermes Airports: Σε σταθερή πορεία ανάκαμψης η επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια

Hermes Airports: Σε σταθερή πορεία ανάκαμψης η επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου σημειώνοντας 3% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας 4,808,431 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, 3,252,612 επιβάτες ταξίδεψαν κατά την περίοδο Ιανουάριου-Ιουνίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, στο αεροδρόμιο Πάφου υπήρξαν 1,555,819 επιβάτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), τα αεροδρόμια της Κύπρου κατέκτησαν την πρώτη θέση όσον αφορά την ανάκαμψη της συνολικής αεροπορικής συνδεσιμότητας (απευθείας και ενδιάμεσης) σε σχέση με το 2019 και σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η απώλεια της Ρωσικής και Ουκρανικής αγοράς που αποτελούσε πέραν του 20% της συνολικής επιβατικής κίνησης έχει αναπληρωθεί με την ανάπτυξη άλλων υφιστάμενων αγορών κάποιες εκ των οποίων παρουσιάζουν αύξηση πέραν του 50% σε σχέση με το 2019 ενώ σημαντική συνεισφορά έχουν και οι νέες αγορές που έχουν προστεθεί όπως η Γαλλία, και η Ιταλία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, η πρώτη αγορά ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθεί η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Πολωνία ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία. Ακολουθούν οι Αυστρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αρμενία και Γαλλία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η Hermes Airports ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων και υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών, συνεργάζεται με 55 αεροπορικές εταιρίες οι οποίες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με 155 δρομολόγια σε 39 χώρες. Για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει νέα δρομολόγια ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η επιβατική κίνηση θα πλησιάσει πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019.

Σε δήλωσή της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε σχετικά: «Αναμφίβολα, η συνδεσιμότητα της χώρας παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας καθώς αποτελεί την κινητήριο δύναμη του τουρισμού.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές και ευελιξία με ένα ευρύ φάσμα προορισμών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το στοίχημα του ολόχρονου τουρισμού καθώς ο φετινός χειμώνας, όπως δείχνουν οι αριθμοί, ξεπέρασε κάθε

προσδοκία. Θα πρέπει λοιπόν να αξιοποιηθεί το θετικό momentum και η αυξητική ροή τουριστών για να συνεχίζουμε την περεταίρω ενδυνάμωσή στις νέες αγορές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top