ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ιωνά Νικολάου με τον Λιβάνιο Αρχιδικαστή- Επιθυμία των δυο η συνεργασία για θέματα δικαιοσύνης

Συνάντηση Ιωνά Νικολάου με τον Λιβάνιο Αρχιδικαστή- Επιθυμία των δυο η συνεργασία για θέματα δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε με τον Αρχιδικαστή George Rezk από τον Λίβανο, ο οποίος κατά τη συνάντηση εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία σε θέματα δικαιοσύνης μεταξύ του Λιβάνου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των καλών διπλωματικών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων αρμόδιο είναι το Ανώτατο Δικαστήριο, όμως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι ανοικτό σε ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος τα οποία εμπίπτουν στον τομέα της αστυνομικής και της δικαστικής συνεργασίας, όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την τρομοκρατία και τη δραστηριότητα του ISIS. O κ. Rezk αναφέρθηκε στις επιρροές επί της λειτουργίας του κράτους του Λιβάνου από την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και στο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα που υπάρχει προς τη χώρα του, εξαιτίας της ισχύουσας πολιτικής κατάστασης στη γειτονική Συρία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο ιδιωτικής επίσκεψης του κ. Rezk στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top