Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι «Πρώτες Κυρίες» Ουκρανίας και Γαλλίας στο δείπνο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
12.07.2023 - 12:06
Τα βλέμματα όλων μαγνήτισαν χθες η Μπριζίτ Μακρόν και η Ολένα Ζελένσκα, στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε η προεδρία της Λιθουανίας, οικοδέσποινα χώρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους.
Οι δύο «Πρώτες Κυρίες» της Ουκρανίας και της Γαλλίας ήταν λαμπερές, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφερόμενη στις ενδυματολογικές τους επιλογές για την περίσταση.
Η 45χρονη Ολένα Ζελένσκα και η 70χρονη Μπριζίτ Μακρόν, που συνόδευαν τους συζύγους τους στη σύνοδο, έδειχναν ιδιαίτερα ευδιάθετες και είχαν πιάσει «κουβεντούλα» σαν δύο καλές φίλες.
Ολένα και Μπριζίτ φέρεται να έκαναν κομπλιμέντα η μία στην άλλη κι έλεγαν αστεία, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.
Στις ραφές του μπλε συνόλου της Ζελένσκα, υπήρχαν πουλιά με ανοιχτά τα φτερά τους, ένα μήνυμα που ήθελε πιθανότατα να στείλει διακριτικά τρόπο η σύζυγος του ηγέτη της εμπόλεμης χώρας.
«Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, μητέρα δύο παιδιών θάμπωσε τους παρευρισκόμενους με το γοητευτικό της χαμόγελο. Συνδύασε το σύνολό της με με δερμάτινες ψηλές γόβες κι έκανε μπούκλες τα καστανόξανθα μαλλιά της», γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.
Ο φακός απαθανάτισε την Ολένα να συνομιλεί για αρκετή ώρα με την σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ, η οποία επίσης γοήτευσε το πλήθος, προσθέτει η εφημερίδα.
Η Μπριζίτ, μητέρα τριών παιδιών (που απέκτησε από τον πρώτο της γάμο) και πρώην δασκάλα, εντυπωσίασε μ' ένα λευκό φόρεμα που το συνδύασε με ψηλές μαύρες γόβες και τσάντα αντίστοιχου χρώματος.
Η καλλίγραμμη σιλουέτα της τονίστηκε ακόμη περισσότερο καθώς το φόρεμά της ανέβαινε ψηλά στο στο λαιμό ενώ για τα μαλλιά της επέλεξε έναν χαλαρό κότσο.
Οι δύο «Πρώτες Κυρίες» εμφανίστηκαν ευδιάθετες και πόζαραν για φωτογραφίες μαζί αλλά και χωρίς τους συζύγους τους.
Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.