ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λήφθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για διατάγματα απαλλαγής οφειλών

Λήφθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για διατάγματα απαλλαγής οφειλών

Αναμένεται μεγάλος αριθμός αιτήσεων

Τις πρώτες αιτήσεις για εξασφάλιση διατάγματος απαλλαγής οφειλών (μέχρι €25.000) δέχθηκε η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Γιώργος Καροτσάκης.

Συγκεκριμένα, ήδη η Υπηρεσία δέχθηκε τέσσερις αιτήσεις, αριθμό που ο κ. Καροτσάκης χαρακτήρισε υψηλό, δεδομένου ότι το σχέδιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή στις 17 Αυγούστου, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν πολύ περισσότερες αιτήσεις για το σχέδιο αυτό.

«Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν πάρα πολλές αιτήσεις για το σχέδιο», είπε, προσθέτοντας ότι σύμβουλοι αφερεγγυότητας, που εργάζονται επ' αμοιβή, ενημέρωσαν πως ετοιμάζουν πολλές αιτήσεις, όπως είπε.

Σε σχέση με τα προσωπικά σχέδια αποπληρωμής, ο κ. Καροτσάκης είπε πως η υπηρεσία έλαβε δύο αιτήσεις, αφού ήδη η Υπηρεσία ενημερώθηκε πως δύο δανειολήπτες έχουν εξουσιοδοτήσει δύο συμβούλους αφερεγγυότητας και ενημερώθηκε το σχετικό μητρώο.

Εξάλλου, ο κ. Καροτσάκης σημείωσε πως η ιστοσελίδα του Εφόρου Εταιρειών στην οποία φιλοξενείται η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας. Όπως είπε, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου η Υπηρεσία θα διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα για εξυπηρέτηση του κοινού.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας υπενθύμισε πως οι δανειολήπτες μπορούν να αξιοποιήσουν το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο του επιβαλλόμενου σχεδίου αποπληρωμής.

Αυτό, όπως εξήγησε μπορεί υποβληθεί στο Δικαστήριο, αν οι πιστωτές απορρίψουν το συναινετικό σχέδιο αποπληρωμής. Το Δικαστήριο, είπε, μπορεί να το επιβάλει στους πιστωτές, νοουμένου ότι η πρόταση θα διατηρήσει τους πιστωτές στην ίδια ή σε καλύτερη θέση απ` ότι θα ήταν αν εκποιείτο το ακίνητο.

Το Διάταγμα έχει ισχύ για τρία χρόνια, ενώ βασικές προϋποθέσεις είναι το συνολικό ύψος δανείων να μην υπερβαίνει τις €350.000, ενώ υπάρχει ως εξασφάλιση κύρια κατοικία με αγοραία αξία μέχρι €300.000.

Σε σχέση με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την λειτουργία της Υπηρεσίας, ο κ. Καροτσάκης ανέφερε πως η Υπηρεσία έχει ήδη στελεχωθεί με επτά άτομα, μέσω αποσπάσεων από το ΧΑΚ, ενώ σύντομα θα ενισχυθεί με άλλα 13 πρόσωπα μέσω αποσπάσεων.

«Αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερη στελέχωση για να υλοποιηθούν όλα με ταχύτητα, παραγωγικότητα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών», συμπλήρωσε.

Είπε τέλος ότι άρχισε η διαδικασία διασύνδεσης της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας με τα Δικαστήρια και της οργάνωσης των Δικαστηρίων για θέματα αφερεγγυότητας.

Όπως εξήγησε, με τη ηλεκτρονική διασύνδεση θα αποστέλλονται αιτήσεις και θα παραλαμβάνονται διατάγματα με ηλεκτρονική μορφή, ενώ με την έκδοση ενός διατάγματος, για παράδειγμα, απαλλαγής οφειλών, θα ενημερώνεται αυτόματα το αρχείο της Υπηρεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top