ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: «Ο ΟΗΕ πρέπει να σεβαστεί τη βούλησή μας», υποστηρίζει η «προεδρία»

Κατεχόμενα: «Ο ΟΗΕ πρέπει να σεβαστεί τη βούλησή μας», υποστηρίζει η «προεδρία»

«Εάν ο ΟΗΕ θέλει πραγματικά να συμβάλει σε έναν συνολικό και δίκαιο συμβιβασμό, θα πρέπει να σεβαστεί την κυρίαρχη βούλησή μας», αναφέρει σε νέα γραπτή δήλωση της η «προεδρία» στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δημοσίευμά της η «Κίπρις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της «προεδρίας», σύμφωνα με την οποία αξιολογείται η νέα δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο και προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι «δυστυχώς υπηρετεί τη συνέχιση του στάτους κβο, το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αντιφατικά χαρακτηρίσει ως απαράδεκτο».

«Εμποδίζει μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση στο νησί η συνεχιζόμενη αναφορά του Συμβουλίου Ασφαλείας στο εξαντλημένο μοντέλο διευθέτησης, από το οποίο μετά από χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων έχει αποσύρει την υποστήριξή του ο τουρκοκυπριακός λαός, η συναίνεση του οποίου είναι απαραίτητη για έναν αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Οι διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία έχουν επανειλημμένα αποτύχει λόγω του αμετάβλητου ηγεμονικού οράματος της ελληνοκυπριακής πλευράς και απέδειξαν ότι αυτό το μοντέλο λύσης δεν είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της Κύπρου», υποστηρίζει.

Ισχυρίζεται ότι «η επιμονή στην ίδια αποτυχημένη και εξαντλημένη βάση δεν θα φέρει βιώσιμες λύσεις και σταθερότητα στην Κύπρο και την περιοχή μας, αλλά θα εξυπηρετήσει μόνο τη συνέχιση του στάτους κβο. Στόχος του τουρκοκυπριακού λαού, ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται την απομόνωση και τους περιορισμούς, δεν είναι η διαπραγμάτευση μόνο για χάρη της διαπραγμάτευσης».

Υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι, κατά την έκφρασή της, υπάρχουν «δύο χωριστοί λαοί και δύο χωριστά κράτη» στο νησί «και στο πλαίσιο των εγγενών δικαιωμάτων μας, η κατοχύρωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας είναι το κλειδί για την επίτευξη του διαφορετικού αποτελέσματος που επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στις εκθέσεις του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top