ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραλήρημα Τατάρ: Από το πραξικόπημα το 2016 στην Τουρκία στο 1974 στην Κύπρο - «Μια άλλη σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης»

Παραλήρημα Τατάρ: Από το πραξικόπημα το 2016 στην Τουρκία στο 1974 στην Κύπρο - «Μια άλλη σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στα πραξικοπήματα σε Κύπρο και Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προέβη σε γραπτή δήλωση για την 49η επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο και την 7η επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Στο μήνυμα του, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στο πραξικόπημα του 1974, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να ερμηνεύσει από τη δική του σκοπιά τις δραματικές εξελίξεις της περιόδου και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

«Η τρομοκρατική οργάνωση FETO (Κίνημα Γκιουλέν), υποστηριζόμενη και οργανωμένη από ξένες δυνάμεις, επιχείρησε πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016 με σκοπό να παραβιάσει τη θέληση του λαού και τη δημοκρατία, να διαιρέσει, να διαμελίσει και να υποδουλώσει την Δημοκρατία της Τουρκίας», αναφέρει στη συνέχεια η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τατάρ ισχυρίζεται ακόμη ότι «δηλώσεις ορισμένων Ελληνοκυπρίων ηγετών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, όπως "αν είχαμε επιτεθεί στο βορρά το βράδυ της 15ης Ιουλίου και είχαμε αιχμαλωτίσει Τούρκους στρατιώτες, η Κύπρος θα ήταν και πάλι δική μας", δείχνουν μια άλλη σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης», όπως υποστήριξε.

Στο τέλος της ανακοίνωσης ο κ. Τατάρ «καταδικάζει τις χώρες που εξακολουθούν να προστατεύουν τα μέλη της FETO και όλα τα πραξικοπήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, της δημοκρατίας και της βούλησης του λαού σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top