Πυρκαγιά στο Γέρι: Σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες όλο το βράδυ

Πυρκαγιά στο Γέρι: Σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες όλο το βράδυ

Νέες οδηγίες σε κατοίκους των περιοχών που επηρεάζονται από την μεγάλη πυρκαγιά στο Γέρι και για την οποία θα γίνει ολονύχτια μάχη για κατάσβεσή της, δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει, λόγω της αναμενόμενης κατανομής της θερμοκρασίας στα παρεδάφια στρώματα της ατμόσφαιρας, γίνεται εισήγηση όπως οι κάτοικοι της περιοχής της πυρκαγιάς, καθώς και των περιοχών Καλλιθέας, Πέρα Χωριού Νήσου, Αλάμπρας, Δαλίου, Αγίου Σωζομένου, Ποταμιάς και Λυμπιών, παραμείνουν εντός των οικιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έχοντας κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες ή κλιματιστικά κλειστού τύπου για τα οποία διευκρινίζεται το εξής: Τα συνηθισμένα κλιματιστικά οικιακής χρήσης (διαιρεμένου τύπου με εσωτερική μονάδα και εξωτερική/κομπρεσερ) μπορούν να χρησιμοποιούνται καθότι ανακυκλώνουν τον αέρα του εσωτερικού χώρου.

Περαιτέρω, συστήνεται όπως να μην χρησιμοποιούνται μηχανήματα/συστήματα (βιομηχανικών μονάδων) τα οποία εισάγουν και επεξεργάζονται αέρα εξωτερικού χώρου.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς τα πιο πάνω συστήματα συστήνεται να απευθυνθείτε στον προμηθευτή/εγκαταστάτη του κλιματιστικού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE