ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στις πτήσεις στην Πάφο λόγω των beach parties!

Προβλήματα στις πτήσεις στην Πάφο λόγω των beach parties!

Τέσσερις αναφορές έγιναν από πιλότους αεροσκαφών στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου το βράδυ του Σαββάτου,15 Αυγούστου, σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων.

Οι αναφορές σχετίζονταν με προβολείς που ήταν στη θάλασσα κοντά στο αεροδρόμιο Πάφου. Μόλις έγιναν οι αναφορές από τους πιλότους στον πύργο ελέγχου ειδοποιήθηκε η αστυνομία στην οποία σήμανε συναγερμός.

Αμέσως μετά απεστάλησαν περιπολικά της δύναμης για να ελέγξουν την παραλιακή περιοχή. Αν και η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται πιστεύεται ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω των προβολέων που χρησιμοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από συγκεκριμένο παραλιακό κέντρο αναψυχής στη Γεροσκήπου, στο οποίο διοργανώθηκε beach party.

Οι προβολείς που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα, όπως αναφέρθηκε, λόγω της γειτνίασης με το αεροδρόμιο Πάφου να μπερδεύονται οι πιλότοι κατά τη διαδικασία της προσγείωσης των αεροσκαφών.

Παράγοντας της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες, διευκρινίζοντας πως την επόμενη μέρα που υπήρχε πολύ μεγάλη αεροπορική κίνηση δεν έγιναν παρόμοιες αναφορές, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τη χρήση των προβολέων στο beach party.

Ανάλογα beach parties διοργανώνονται τακτικά στη διάρκεια του καλοκαιρού στη συγκεκριμένη περιοχή όπου έχει γίνει της μόδας η χρήση ισχυρών προβολέων για να φωτίζεται η θάλασσα. Ανάλογοι προβολείς χρησιμοποιούνται και από άλλα κέντρα αναψυχής σε ολόκληρη την παραλιακή περιοχή της Πάφου.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια περιοχή η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έφερε ενστάσεις για την κατασκευή τμήματος του δρόμου που θα συνέδεε την τουριστική περιοχή της Πάφου με το αεροδρόμιο, επικαλούμενη προβλήματα που θα προκαλούνταν στην ασφάλεια των πτήσεων από τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που μέχρι σήμερα δεν κατασκευάστηκε το τελευταίο τμήμα του δρόμου.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top