ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας στην Ξυλοφάγου!

Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας στην Ξυλοφάγου!

Προχωρούν οι προετοιμασίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας στην Ξυλοφάγου, «The Xylofagou Big Potato International Festival», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές ερχόμενου Σεπτεμβρίου, στο μεγαλύτερο πατατοχώρι της επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου, το φεστιβάλ, που θεωρείται μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρο το νησί, θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Σεπτεμβρίου με απώτερο στόχο την προβολή της κοινότητας στο εξωτερικό ως η περιοχή με την μεγαλύτερη καλλιέργεια και παραγωγή πατατών.

«Θα είναι δύο μέρες γεμάτες ψυχαγωγία, διασκέδαση, τραγούδια και χορούς, αλλά και με πολλές εκπλήξεις που ήδη ετοιμάζει η κοινότητα, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για την επιτυχία του πρωτοποριακού αυτού φεστιβάλ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το Κ.Σ. Ξυλοφάγου, πέραν από τη διεθνή διάσταση που θα πάρει, το φεστιβάλ στοχεύει και σε μια επιπλέον κατάκτηση εκτός συνόρων, που δεν είναι άλλη από μία θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Λεπτομέρειες, ωστόσο, για τον μεγάλο αυτό στόχο θ’ ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγράμματος θα φιλοξενηθούν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και από άλλες χώρες του εξωτερικού. Επιπρόσθετα, στο χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται στους επισκέπτες πατάτες μαγειρεμένες με διάφορες συνταγές, ενώ την ίδια ώρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί, μέσα από την γεωργική έκθεση που θα λειτουργήσει, για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πατατοκαλλιέργεια και γενικά την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Η κοινότητα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να παραστεί στο φεστιβάλ και να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες στο χώρο της μεγάλης πατάτας, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την Ξυλοφάγου. Το ομοίωμα της πατάτας, ύψους πέραν των τεσσάρων μέτρων και πλάτους περίπου ενάμισι μέτρου, έχει τοποθετηθεί σε πάρκο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, στην κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς.

Επιδίωξη του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι να δημιουργηθεί μία εντελώς διαφορετική… attraction, που θ’ αποτελέσει σημείο επισκεψιμότητας για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top