ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινή φυλάκισης σε διακινητές μεταναστών από το Δικαστήριο των ΒΒ Δεκέλειας - Παραδέχθηκαν ενοχή

Ποινή φυλάκισης σε διακινητές μεταναστών από το Δικαστήριο των ΒΒ Δεκέλειας - Παραδέχθηκαν ενοχή

Μέλη κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στην Κύπρο μέσω των Περιοχών των Βρετανικών Βάσεων, καταδικάστηκαν συνολικά σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Σε ανακοίνωση οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας αναφέρουν πως «δύο Σύριοι υπήκοοι παραδέχθηκαν ενοχή στο Δικαστήριο των ΒΒ Δεκέλειας για τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου δύο παράτυπων μεταναστών (ανδρών) από το Κονγκό».

Σημειώνεται πως «οι δύο άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο, κατηγορήθηκαν επίσης για την κατοχή μαχαιριού και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα διακίνησης, κατασχέθηκε»

Αναφέρεται πως οι «δύο Σύριοι εκτίουν ποινές φυλάκισης 11 και 14 μηνών αντίστοιχα, ενώ οι δύο παράνομοι μετανάστες καταδικάστηκαν σε έξι εβδομάδες φυλάκισης ο καθένας».

Περαιτέρω έρευνες «οδήγησαν επίσης στον εντοπισμό και τη σύλληψη Τουρκοκύπριου από την Αμμόχωστο, ο οποίος προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη είσοδο ενός Ιρακινού υπηκόου από την Πράσινη Γραμμή».

Ο Τουρκοκύπριος «παραδέχτηκε ενοχή στην κατηγορία διευκόλυνσης της παράνομης διακίνησης και καταδικάστηκε στις 11 Ιουλίου, σε ποινή φυλάκισης 26 εβδομάδων, ενώ ο Ιρακινός υπήκοος θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να μάθει την ποινή του, την 1η Αυγούστου».

Ο Διοικητής του Τμήματος Τελωνείων και Μετανάστευσης στις Ανατολικές περιοχές των Βρετανικών Βάσεων Mark Hartley, είπε ότι «αυτό έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στους επίδοξους διακινητές».

Όπως είπε, «οι ποινές αποδεικνύουν ότι θα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη όσους εμπλέκονται στην αποτρόπαια πράξη διακίνησης παράνομων μεταναστών και οι προσπάθειες μας δεν θα μειωθούν. Διεξάγεται σκληρή δουλειά από τις ειδικά εκπαιδευμένες μου ομάδες, οι οποίες εργάζονται αποφασιστικά, αναγνωρίζουν, εντοπίζουν και συλλαμβάνουν μέλη δικτύων οργανωμένου εγκλήματος και έτσι οι παράνομοι διακινητές βρίσκονται τώρα στη φυλακή».

Σημείωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η πολυπλοκότητα αυτών των υποθέσεων δεν πρέπει να υποτιμηθεί, ειδικά εκπαιδευμένοι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και Μετανάστευσης εργάζονται μέρα και νύχτα για να βεβαιωθούν ότι οι εμπλεκόμενοι δεν θα ξεφύγουν…, διασφαλίζουν ότι οι πιο ευάλωτοι δεν θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο στα χέρια των διακινητών και οι κοινότητες της Κύπρου προστατεύονται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top