Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτα και τα τέσσερα μέτωπα στο νησί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτα και τα τέσσερα μέτωπα στο νησί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ξεκίνησαν ξανά πριν από λίγη ώρα οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στη Ρόδο, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω του πυκνού καπνού που δυσχέραινε το έργο των πιλότων.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και στα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς στο νησί.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη και εκφράζονται εύλογες ανησυχίες για το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Προληπτική εκκένωση στον αρχαιολογικό χώρο στην Κάμειρο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00)

 

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον πυροσβεστικό σταθμό Απολλώνων συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών της δασικής πυρκαγιάς.

Για τη φιλοξενία των πληγέντων

Σε ό,τι αφορά όσους εγκατέλειψαν τα χωριά Διμυλιά, Σάλακο, Ελεούσα λόγω της προληπτικής εκκένωσης, ο Δήμος γνωστοποίησε πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία του κόσμου.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο νησί 7 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

 

Πηγή: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο των Ηλυσίων τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η γαλλική προεδρία.