Έτσι δημιουργούνται οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση από τον καύσωνα – Ποια περιοχή αναμένεται να «χτυπήσουν» το Σαββατοκύριακο – Ο λόγος

Έτσι δημιουργούνται οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση από τον καύσωνα – Ποια περιοχή αναμένεται να «χτυπήσουν» το Σαββατοκύριακο – Ο λόγος

Από την αφόρητη ζέστη δημιουργούνται οι περισσότερες βλάβες που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στην ηλεκτροδότηση της ΑΗΚ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ στο ThemaOnline, Χριστίνας Παπαδοπούλου.

«Οι βλάβες αυτές παρατηρούνται στα υπόγεια καλώδια τα οποία δεν είναι ενιαία, έχουν ενώσεις», είπε συγκεκριμένα.

«Οι ενώσεις είναι τα αδύνατα σημεία και όταν έχει πάρα πολλή ζέστη, ζεσταίνονται εκεί από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και έτσι προκαλείται συστολή – διαστολή και σπάζουν οι ενώσεις», εξήγησε η κυρία Παπαδοπούλου.

Ερωτηθείς αν θα συνεχιστούν αυτές οι βλάβες όσες μέρες διαρκέσει ο καύσωνας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, τόνισε πώς «το πιο πιθανόν θα συνεχίσουν»

«Οι περισσότερες βλάβες τέτοιου είδους, παρατηρούνται περισσότερο στη Λευκωσία, διότι όλος ο κόσμος βρίσκεται στην Πρωτεύουσα και χρησιμοποιεί αυξημένα τα κλιματιστικά. Η πολύ υψηλή θερμοκρασία, η αυξημένη χρήση στον ηλεκτρισμό και η συστολή - διαστολή που δημιουργείται στα καλώδια προκαλούν τη βλάβη», σημείωσε.

Καταλήγοντας, η κυρία Παπαδοπούλου, επισήμανε ότι «το σαββατοκύριακο οι βλάβες αυτές αναμένεται να μεταφερθούν στον Πρωταρά διότι αν ο κόσμος μεταφερθεί σε αυτή την περιοχή θα αλλάξουν τα δεδομένα»

«Όσο παρατείνεται ο καύσωνας αυξάνονται και οι πιθανότητες να έχουμε βλάβη», κατέληξε.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE