ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναπόσπαστο κομμάτι των Κυπρίων το διαδίκτυο – Ποιες ηλικίες το χρησιμοποιούν και για ποιους λόγους

Αναπόσπαστο κομμάτι των Κυπρίων το διαδίκτυο – Ποιες ηλικίες το χρησιμοποιούν και για ποιους λόγους

Στην καθημερινότητά μας έχει ενσωματωθεί πλέον η χρήση του διαδικτύου αφού, πέραν της ευκολίας και της ταχύτητας που μας παρέχει σε διάφορες υπηρεσίες, είναι και ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα από όπου κι αν βρίσκονται.

Ταυτόχρονα, αυξητική τάση παρουσιάζει η χρήση του διαδικτύου από την περίοδο του κορωνοϊού και μετά, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων ήταν ο μόνος τρόπος να συνεχίσει η κανονική ροή των πραγμάτων προσφέροντας έτσι μια νέα, ψηφιακή πραγματικότητα που όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει.

Όπως και στα άλλη κράτη μέλη έτσι και στην Κύπρο, η χρήση του διαδικτύου έχει αυξηθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ χρησιμοποιείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από όλες τις ηλικίες και για διάφορους λόγους.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 το 96% των νέων ηλικίας 16-29 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά, σε σύγκριση με το 84% του συνολικού πληθυσμού.

Τι ισχύει στην Κύπρο: Ποιες ηλικίες το χρησιμοποιούν και για ποιους λόγους

Υψηλά ποσοστά κατέγραψε η Κύπρος το 2022 στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου, με το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού να αγγίζει το 88,06%, ενώ στο ευρύ φάσμα των ηλικιών 16 με 29 ετών, κατέγραψε 98,41%.

Ταυτόχρονα, μεταξύ των ηλικιών 16 με 29 ετών οι κύριες χρήσεις του διαδικτύου επί καθημερινής βάσεως, ήταν οι βιντεοκλήσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ενημέρωση των ειδήσεων, οι τραπεζικές συναλλαγές και τα διαδικτυακά μαθήματα.

Ανά ηλικιακή ομάδα τα ποσοστά για την καθημερινή χρήση του διαδικτύου κυμάνθηκαν ως εξής:

- 16-19 ετών: 98,33%

- 20-24 ετών: 98,48%

- 25-29 ετών: 98,40%

- 25-34 ετών: 98,09%

- 35-44 ετών: 96,38%

- 45-54 ετών: 91,18%

- 55-64 ετών: 80,68%

- 65-74 ετών: 51,35%

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ποιες ήταν οι κύριες χρήσεις το 2022

Η καθημερινή χρήση του διαδικτύου μεταξύ των νέων ήταν πάνω από 94% σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στην Ιταλία και τη Βουλγαρία, ενώ τα υψηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στην Ιρλανδία, στην Μάλτα, στο Λουξεμβούργο, στην Πορτογαλία, στην Τσεχία, στη Λιθουανία, στη Σλοβενία και στη Λετονία.

Όσον αφορά τους λόγους χρήσης του διαδικτύου, το 2022 το 84% των νέων το χρησιμοποίησε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ενημέρωση για τις ειδήσεις και οι τραπεζικές συναλλαγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top