Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα 112 για εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα 112 για εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα

Μήνυμα για την εκκένωση των χωριών Λάρδα και Πυλώνα στη Ρόδο με κατεύθυνση προς Αρχάγγελο έστειλε πριν λίγο η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, μέσω του «112».

Η πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται για πέμπτη ημέρα και συνεχίζει να αναπτύσσεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή των Λαέρμων.

Το μέτωπο των Λαέρμων αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς Λάρδο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

«Την παρούσα στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, δεν υπάρχει ζωντανό μέτωπο, που να δίνει άμεσα αγωνία, αλλά η μάχη με τις εστίες των συνεχών αναζωπυρώσεων συνεχίζεται» αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE