ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη μάχη κατά των αναζωπυρώσεων η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα

Στη μάχη κατά των αναζωπυρώσεων η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα

Στατική και ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή όπου επιχειρεί η κυπριακή αποστολή του Τμήματος Δασών στην Αττική.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της κυπριακής αποστολής και Δασικός Λειτουργός Α’ Τάξης του Τμήματος Δασών, Σταύρος Μούχλης, επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις. 

Τα αεροσκάφη, είπε, κάνουν περιπολία και έλεγχο. 

"Είναι η ίδια η κατάσταση, στατική, η ίδια εικόνα, ψηλές θερμοκρασίες, μικρές αναζωπυρώσεις, κάνουν περιπολία και έλεγχο τα αεροσκάφη. Κάνουμε προστασία, έλεγχο, περιπολία και αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων" είπε. 

Η αποστολή επιχειρεί στην περιοχή Κορίνθου, Μάνδρας, Δερβενοχωρίων και δεν της ζητήθηκε προς το παρόν να συμβάλει αλλού.

Η βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αποστέλλεται μετά από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βοήθεια αποτελείται από δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών, με τέσσερα άτομα πλήρωμα και επτά άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους.

Η μονάδα πτητικών μέσων του Τμήματος Δασών είχε ενταχθεί από τα μέσα Ιουνίου του 2023 στο rescEU. Το rescEU έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων μονάδων για ανταπόκριση, με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ. Υπηρεσία επαφής του μηχανισμού στην Κύπρο είναι η Πολιτική Άμυνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top