Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τη γιγαντιαία κατολίσθηση στην Ινδία - Τουλάχιστον 27 νεκροί και 50 αγνοούμενοι

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τη γιγαντιαία κατολίσθηση στην Ινδία - Τουλάχιστον 27 νεκροί και 50 αγνοούμενοι

Ο απολογισμός των θυμάτων γιγαντιαίας κατολίσθησης που έπληξε αυτή την εβδομάδα στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας (κεντροδυτικά) έγινε ακόμη βαρύτερος σήμερα, με τις αρχές να κάνουν λόγο για 27 νεκρούς και τουλάχιστον άλλους 50 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Την Πέμπτη, οι βροχές του μουσώνα προκάλεσαν κατολίσθηση σε χωριό στην περιοχή Ράιγκαντ, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει 27 πτώματα» και «από 50 ως 60 άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα στο έργο της διάσωσης στην τοποθεσία αυτή», τόνισε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 16 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τον Γιόγκες Μάσε, είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά βαριών μηχανημάτων έργου στην κοινότητα, καθώς πιο κοντινός δρόμος απέχει πέντε χιλιόμετρα.

«Δεν μπορεί να φθάσει κανένας βαρύς εξοπλισμός στο σημείο, δεν έχουμε παρά μικρά μηχανήματα και οι περισσότερες εργασίες πρέπει να γίνουν χειρωνακτικά», τόνισε.

«Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που δεν έχουν σταματήσει στην περιοχή κάνουν επίσης πολύ πιο δύσκολη την επιχείρηση» έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε.

Ο κ. Μάσε συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον λιγοστές, την τέταρτη ημέρα της επιχείρησης έρευνας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οικογένειες σκοτώθηκαν.

Από την έναρξη της περιόδου των μουσώνων στην Ινδία, στις αρχές Ιουνίου, πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή πολλαπλασιάζει τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα σε διεθνές επίπεδο.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE