Υπουργικό: Εγκρίθηκε σχέδιο χορηγιών προσαρμογής κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή

Υπουργικό: Εγκρίθηκε σχέδιο χορηγιών προσαρμογής κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή

Σχέδιο χορηγιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την προσαρμογή των κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο χορηγιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την προσαρμογή των κοινοτήτων στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Το σχέδιο, σημείωσε, έχει ως βασικό σκοπό την προώθηση υλοποίησης επενδύσεων από τα Κοινοτικά Συμβούλια μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων υπό τη μορφή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτικών ενισχύσεων, για τον μετριασμό και την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, κυρίως των υψηλών θερμοκρασιών και πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και επενδύσεων βιώσιμης κινητικότητας.

Πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ και το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο καταρτίστηκε για την αξιοποίηση των πόρων που κατανεμήθηκαν στην Κύπρο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υποβλήθηκε στην ΕΕ κατόπιν έγκρισης του από το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 14 Μαΐου 2021.

Ο κ. Λετυμπιώτης διευκρίνισε ότι το σχέδιο απευθύνεται σε Κοινοτικά Συμβούλια και ότι το κάθε ένα θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για να πάρει τη χρηματοδότηση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Δραματική αυξηση των νεκρών - «Φουσκώνει» λίμνη και απειλεί με νέα πλημμύρα

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Δραματική αυξηση των νεκρών - «Φουσκώνει» λίμνη και απειλεί με νέα πλημμύρα

Τους 362 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη βιβλική καταστροφή στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, ενώ ο αριθμός μεταβάλλεται με δραματικούς ρυθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE