ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη σ' όλη την Ελλάδα - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του άτυχου 27χρονου ανθυποσμηναγού - Έχασε μοιραία τη ζωή του στον καθήκον σε συντριβή Canadair στην Κάρυστο

Θλίψη σ' όλη την Ελλάδα - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του άτυχου 27χρονου ανθυποσμηναγού - Έχασε μοιραία τη ζωή του στον καθήκον σε συντριβή Canadair στην Κάρυστο

Το απόγευμα της Πέμπτης 27/7 συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς, προκειμένου στις 17:00 να πουν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι. Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κηδεία του δεύτερου πιλότου του Canadair, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνα Χανίων.

Οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους όταν το Canadair, με το οποίο πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού, χτύπησε σε δέντρο, έχασε τον πλωτήρα του και συνετρίβη.

Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των δύο πιλότων

Εν τω μεταξύ, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετης - στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας - για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης.

Για να τιμήσουν τους δύο αδικοχαμένους πιλότους η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου όπου στεγάζονται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία

Δείτε το βίντεο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους» ειπε σε δήλωσή του μετά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου». «Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζι με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».

Ο Νίκος Δένδιας ανήρτησε, μάλιστα, στο Twitter φωτογραφίες από τη σημερινή τελετή στο υπ. Εθνικής Άμυνας αλλά και το τρισάγιο στον ιερό ναό του στατοπέδου Παπάγου.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε χώρα τη Τρίτη, 23 Απριλίου, στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top