Έτρεχε η Αστυνομία να σώσει μετανάστες σε βάρκα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών – Μεταξύ τους 11 παιδιά

Έτρεχε η Αστυνομία να σώσει μετανάστες σε βάρκα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών – Μεταξύ τους 11 παιδιά

Γύρω στις 22:25 της Παρασκευής 28 Ιουλίου, άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισε στα 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο ψαρόβαρκα στην οποία επέβαιναν 73 άτομα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, πρόκειται για 9 γυναίκες, 11 παιδιά και 53 άνδρες εκ των οποίων 7 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Ωστόσο, λόγω της υπερφόρτωσης της βάρκας και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και εγκυμονούσαν κίνδυνο ανατροπής της βάρκας, οι επιβαίνοντες σ’ αυτήν οδηγήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας προχώρησε σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ» κινητοποιώντας την Άκατο Ονήσιλλος, τα ταχύπλοα σκάφη Ε. Παλληκαρίδης και Απ.Αντρεας της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας και το ελικόπτερο ΤΡΙΤΩΝ της 460 ΜΕΔ του ΓΕΕΦ με νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ.

Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην ΑΔΕ Αμμοχώστου για ανάκριση.

*κεντρική φωτογραφία - αρχείο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE