ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελπίδα για θεραπεία η Κύπρος - Οικογένειες μεταναστών έφτασαν με βρέφη και οδηγήθηκαν άμεσα στο χειρουργείο – Σωτήρια η παρέμβαση της Χρ. Γιαννάκη για μωράκι από το Κονγκό

Ελπίδα για θεραπεία η Κύπρος - Οικογένειες μεταναστών έφτασαν με βρέφη και οδηγήθηκαν άμεσα στο χειρουργείο – Σωτήρια η παρέμβαση της Χρ. Γιαννάκη για μωράκι από το Κονγκό

Την Κύπρο επέλεξαν οικογένειες μεταναστών, μεταξύ άλλων από το Αφγανιστάν, το Κονγκό και το Ιράκ, για να γλυτώσουν τα παιδιά τους από τον θάνατο.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline, o Δρ Γιάννης Τζανάβαρος , Διευθυντής του Cardiac Innovation Center του Απολώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου την εβδομάδα που πέρασε βρήκαν περίθαλψη συνολικά 15 βρέφη αλλά και παιδιά και ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες.

«Ανάμεσα σε αυτούς και τρία βρέφη με σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες από το Αφγανιστάν, το Κονγκό και το Ιράκ. Οι γονείς των παιδιών αυτών πήραν τον μακρύ δρόμο της ξενιτιάς, για να σώσουν τα παιδιά τους, αφού στη χώρα τους οι ιατροί τα είχαν καταδικάσει», ανέφερε ο o Δρ Γιάννης Τζανάβαρος.

Σύμφωνα με τον ιατρό, όλα τα παιδάκια αναρρώνουν καλά.

Καταλυτική η συνεισφορά της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνας Γιαννάκη. Όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής του Cardiac Innovation Center, «για το ένα βρέφος από το Κονγκό έχει αποφασισθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Γενική Διευθύντρια του Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία στέκεται αρωγός στον αγώνα μας, η συνέχιση της αποθεραπείας-αποκατάστασης στη πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ όπου έγινε και η πρώτη χειρουργική επέμβαση ένα μήνα μετά την γέννηση του στις αρχές Μαρτίου».

Για τον σκοπό αυτό φτάνει στις 14:00 η ώρα το μεσημέρι πλήρως εξοπλισμένη air-ambulance με παιδοεντατικολόγο, παιδοκαρδιοχειρουργό και νοσηλεύτρια από το Ισραήλ για να συνοδεύσουν το βρέφος. Οι προσπάθειες τόσο της Γενικής Διευθύντριας όσο και του Cardiac Innovation Center είναι συνεχής για το καλώς νοούμενο συμφέρον της υγείας όλων των παιδιών αλλά και των εγκαταλελειμμένων αυτών παιδιών με τις σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top