Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο - Έκαψε 600 στρέμματα δασικής έκτασης - Δείτε βίντεο

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο - Έκαψε 600 στρέμματα δασικής έκτασης - Δείτε βίντεο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη βορειοδυτική Χίο, η οποία, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, έκαψε περίπου 600 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, Κυριακή 30 Ιουλίου, όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε στη διασταύρωση Κατάβασης-Διευχών στα πρανή του δρόμου και ανεφλέγη. Από τη φωτιά άρχισαν να καίγονται ξερόχορτα και άμεσα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε σε παρακείμενο παρθένο δάσος.

Βίντεο από τη φωτιά τη νύχτα: 

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Παναγιώτη Μανδάλα, στα τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε πλήρως και ελέγχθηκε σήμερα, μετά τις 11:00, με τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία βοήθησαν σημαντικά το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, που έδωσαν μάχη για περισσότερο από 14 ώρες μέσα σε δύσβατες περιοχές.

Ο κ. Μανδάλας ευχαρίστησε «τόσο τους πυροσβέστες της Χίου όσο και τους πυροσβέστες από Μυτιλήνη και Αθήνα, καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων, που ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή».

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.