Ο Μειμαράκης λαμβάνει πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Μειμαράκης λαμβάνει πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στις 10 το πρωί σήμερα, Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της παροχής διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά την παραίτηση χθες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 76 βουλευτές στην παρούσα Βουλή, και εάν ακόμα εξασφάλιζε τη συναίνεση του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, των μόνων άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ρεαλιστικά θα μπορούσαν να συμπλεύσουν με αυτήν, διαθέτοντας και οι δύο 30 έδρες, πάλι δεν θα σχηματιζόταν κυβέρνηση, αφού για αυτήν χρειάζονται τουλάχιστον 151 ψήφοι.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε χθες ότι θα συνομιλήσει με τους ηγέτες των δύο αυτών κομμάτων, Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, αλλά θα σκεφτεί εάν θα δει τους Προέδρους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μιχαλολιάκο και Καμένο.

Η δεύτερη διερευνητική εντολή θα δοθεί στον κ. Θεοδωράκη, και η τρίτη στον κ. Μιχαλολιάκο.

Σε περίπτωση που και αυτοί αποτύχουν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας, που είναι και το πιθανότερο, τότε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας οφείλει αμέσως, βάσει του Συντάγματος, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Πιθανή ημερομηνία τέλεσής τους θεωρείται η 20η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE