ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η λίστα με τους 10 κορυφαίους παγιδευτές αμπελοπουλιών στα χέρια των Β.Βάσεων - Έτοιμη η Αστυνομία για καταπολέμηση

Η λίστα με τους 10 κορυφαίους παγιδευτές αμπελοπουλιών στα χέρια των Β.Βάσεων - Έτοιμη η Αστυνομία για καταπολέμηση

Ξεκίνησε ήδη η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων να επενδύει σε τεχνολογία για μείωση παράνομης παγίδευσης πουλιών, με σκοπτό να μειωθεί ο αριθμός των Αμπελοπουλιών που παγιδεύονται σε δίχτυα και ξόβεργα.

Η μεταναστευτική περίοδος των Αμπελοπουλιών διαρκεί περίπου από τις 31 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου. Τα τελευταία επτά χρόνια, η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, με διάφορες τακτικές έχει καταφέρει να μειώσει την παράνομη δραστηριότητα.

Από την μέρα ίδρυσης της ειδικής Ομάδας Κοινοτικής Δράσης (CAT), η παγίδευση έχει μειωθεί σχεδόν κατά 100% και αυτό φαίνεται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι από το 2015 μειώθηκε συνολικά κατά 98,2%, με τη χρήση διχτυών να μειώνεται κατά 98,4% και τα ξόβεργα καλάμια να μειώνονται κατά 92%.

Την περασμένη σεζόν, είχαν γίνει 11 συλλήψεις για παράνομη παγίδευση πουλιών την περασμένη σεζόν σύμφωνα με τον Επικεφαλή της Ομάδας Παγίδευσης πουλιών της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, Ανώτερο Υπαστυνόμο Pertev Karagozlou.

«Η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων έχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής στην παγίδευση πουλιών και όταν ένα άτομο πιαστεί, να αναμένει ότι θα διωχθεί ποινικά και θα αντιμετωπίσει βαριά πρόστιμα ή ακόμα και ποινή» υπογράμμισε ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Karagozlou

Εν συνεχεία ανέφερε: «Έχουμε επιτύχει πολλά από τότε που ξεκινήσαμε την ομάδα (CAT) πριν από επτά χρόνια και θα συνεχίσουμε με την ίδια στρατηγική και συνεργασία μαζί με τους βασικούς μας εταίρους από το ‘Bird Life Cyprus’, την Επιτροπή Κατά της Σφαγής Πτηνών (Committee Against Bird Slaughter), την ‘Royal Society for the Protection of Birds’, την Αστυνομία Κύπρου, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και φυσικά τα δικά μας Περιβαλλοντικά Τμήματα».

Επιπρόσθετα τόνισε ότι : «Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση που μας επιτρέψει να επενδύσουμε σε περισσότερη τεχνολογία ανίχνευσης, έτσι όσοι σκοπεύουν να παγιδεύσουν πτηνά θα συλληφθούν και θα διωχθούν ποινικά».

Ανάμεσα στα "όπλα" ενάντια στην παράνομη παγίδευση, είναι και η λίστα που υπάρχει στα χέρια της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων η οποία περιλαμβάνει τους πιο παραγωγικούς παγιδευτές.

«Έχουμε μια λίστα με τους 10 κορυφαίους παγιδευτές που θέλουν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη πουλώντας τα Αμπελοπούλια που έχουν πιαστεί. Το μήνυμα μας είναι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι και θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους πιάσουμε και να τους διώξουμε ποινικά».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top