Ισπανία: Θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς και κύματα ύψους 5 μέτρων θέτουν σε συναγερμό 16 Αυτονομίες

Ισπανία: Θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς και κύματα ύψους 5 μέτρων θέτουν σε συναγερμό 16 Αυτονομίες

Η Θαραγόθα, η Βαλένθια, η Μούρθια και η Μάλαγα στην Ισπανία βρίσκονται σε «πορτοκαλί συναγερμό» λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Η Κορούνια, Λούγο, Αστούριας, Καντάβρια, Βιθκάγια, Γκιπούθκοα και Κανάρια νησιά τέθηκαν σε κίτρινο συναγερμό λόγω ισχυρών ανέμων και κυμάτων μέχρι 5 μέτρα ύψος. Από αύριο αναμένεται κάθετη πτώση των θερμοκρασιών.

Την ίδια ώρα η Καταλονία κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας σε 24 δήμους και ανακοινώνει περιορισμούς. Η κατανάλωση νερού περιορίζεται στα 200 λίτρα ανά κάτοικο την ημέρα. Στις αγροτικές περιοχές επιβάλλεται περιορισμός που επιτρέπει τη χρήση μόνο του 80% του νερού.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ξεκίνησε ολιγοήμερες διακοπές στο Μαρόκο με την οικογένειά του αφού πρώτα ανάρτησε βίντεο στο τουίτερ ότι μετά τις 17 Αυγούστου θα ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις προς αναζήτηση συμμαχιών για την εκλογή του. Στο μεταξύ είναι λιγοστές οι δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ΟΕΒ, υπό τον Πρόεδρό της Γιώργο Παντελίδη, ο Υπουργός είπε ότι συζήτησαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση και επανέλαβε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση του επιχειρείν, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας  της οικονομίας ώστε να μπορεί να δέχεται ξένες επενδύσεις που συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

BEST OF TOTHEMAONLINE