ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργικό: Ενέκρινε το Σχέδιο Χορηγιών για εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων - Όλες οι πληροφορίες

Υπουργικό: Ενέκρινε το Σχέδιο Χορηγιών για εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων - Όλες οι πληροφορίες

Γραπτή δήλωση για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίο εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόισωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.Λετυμπιώτη, το Υπουργικό αποφάσισε τα εξής:

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε το νομοσχέδιο «ο περί διαχείρισης κοινόκτητων οικοδομών και συναφών θεμάτων νόμος του 2022», το οποίο αποσκοπεί στον καθορισμό ενός πλαισίου ρύθμισης για τις κοινόκτητες οικοδομές με σκοπό τη διαχείριση, την εποπτεία τους και την εύρυθμη λειτουργία τους.

 Το νομοσχέδιο επιλύει χρόνια προβλήματα διαχειριστικών επιτροπών, αλλά και διάφορα άλλα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινόκτητες οικοδομές, διασφαλίζοντας την ορθολογική λειτουργία τους. 

 Το νομοσχέδιο στοχεύει να επιλύσει τις αδυναμίες και ορισμένα κενά που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, περιλαμβανομένου της ανάγκης καθορισμού των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των κύριων των μονάδων για τη ρύθμιση διαφόρων ζητημάτων, αλλά και των αδυναμιών στις υφιστάμενες πρακτικές διαχείρισης τέτοιων οικοδομών καθώς και την ανάγκη για τη διασφάλιση αποτελεσματικότερης εφαρμογής της διαχείρισης λαμβάνοντας υπόψη ότι, ιδιοκτήτες μονάδων διαφεύγουν των υποχρεώσεων τους και πολλά ακίνητα δεν συντηρούνται επαρκώς, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ασφάλεια τους και την ασφάλεια τρίτων.

Λεπτομέρειες για τις πρόνοιες του νομοσχεδίου θα δοθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική ανακοίνωση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, το Σχέδιο Χορηγιών για Εγκατάσταση ή Αντικατάσταση Ηλιακών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης σε Κατοικίες, το οποίο προνοεί την επιχορήγηση ολοκληρωμένων συστημάτων θέρμανσης νερού όπως κύλινδρος και ηλιακά πλαίσια. Το σχέδιο αφορά ανανέωση του υφιστάμενου σχεδίου με αυξημένες επιδοτήσεις σε ορισμένες κατηγορίες και αύξηση του συνολικού κονδυλίου (από 600 χιλιάδες ευρώ σε 2 εκ. ευρώ).

Το ποσό χορηγίας ανά αίτηση/κατοικία ανέρχεται για τη γενική κατηγορία σε 500 ευρώ, για κατοικίες όπου διαμένουν ευάλωτοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας 900 ευρώ και για κατοικίες που εμπίπτουν σε ορεινές περιοχές 900 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον κατάλογο επιλέξιμου εξοπλισμού και η εγκατάσταση του να γίνεται από συμμετέχοντες πιστοποιημένους εγκαταστάτες από κατάλογο συμμετεχόντων εγκαταστατών.

Ο προϋπολογισμός του προτεινομενου Σχεδίου ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ. Η διαδικασία υποβολής προτάσεων θα παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 20.12.2023 ή μέχρι την οριστική υποβολή 3 χιλιαδων αιτήσεων, όποιο από τα δύο επισυμβεί πρώτο. 

 

Εθνάρχης Μακάριος Γ: 46 χρόνια από τον θάνατο του - Οδοιπορικό «Τ» στον τάφο του - Φωτογραφίες

Ταξίδια: Αποζημιώσεις και δικαιώματα επιβατών για καθυστερημένη, φθαρμένη ή χαμένη αποσκευή

Εργατικά ατυχήματα: Αυτά συναντάμε πιο συχνά στην Κύπρο - Οι λόγοι που συμβαίνουν και η ευθύνη του εργοδότη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top