LIKE ONLINE

Τα στούντιο του Χόλιγουντ αντικαθιστούν τους ηθοποιούς με AI

Τα στούντιο του Χόλιγουντ αντικαθιστούν τους ηθοποιούς με AI

Η Alexandria Rubalcaba, η οποία είναι στο συνδικάτο ηθοποιών της SAG-AFTRA κερδίζει 190 ευρώ την ημέρα ως ηθοποιός και είπε ότι δεν έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί ποτέ το ψηφιακό αντίγραφό της στο παρασκήνιο σκηνών από την Disney+.

H Alexandria Rubalcaba αναλαμβάνει συνήθως δεύτερους ρόλους και ρόλους για κομπάρσους.

Το Χόλiγουντ όμως έχει άλλη άποψη για την καριέρα της.

Η ηθοποιός εργάστηκε στη σειρά του Disney+ για τέσσερις εβδομάδες και είπε ότι μία μέρα τους είπαν να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να σαρώσουν τις κινήσεις και το πρόσωπό της, καθώς και να ποζάρουν με διαφορετικούς τρόπους.

Η διαδικασία σάρωσης κράτησε περίπου 15 λεπτά για τον κάθε ηθοποιό.

Τα μεγάλα στούντιο του Χόλiγουντ θέλουν να σκανάρουν τους ηθοποιούς δεύτερων ρόλων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τους πληρώνουν, υποστηρίζουν οι ηθοποιοί που είναι στο συνδικάτο.

«Μου είπαν να δείξω τα χέρια μου, μετά να τα βάλω μέσα στις τσέπες μου. Να κοιτάξω προς τα κάτω. Να κοιτάξω εκεί. Να δουν το πρόσωπό μου φοβισμένο ή να τους δείξω το πρόσωπό μου κάπως πιο έκπληκτο. Κι αν δεν θέλω να είμαι στην τάδε ταινία; Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει τελικά όλους τους κομπάρσους ηθοποιούς» είπε η Rubalcaba.

Οι ηθοποιοί που έχουν ρόλους κομπάρσων ή ρόλους συμπληρωματικούς σε μία μεγάλη παραγωγή δεν έχουν πλέον δικαιώματα στα ψηφιακά τους αντίγραφα.

Η Rubalcaba δεν είχε κάποια ενημέρωση από την Disney για το πώς ή εάν το ψηφιακό της «avatar» θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια επόμενη σειρά ή ταινία της εταιρίας.

Ο φόβος ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ηθοποιούς-κομπάρσους, είναι μια σημαντική ανησυχία στη συνεχιζόμενη απεργία SAG-AFTRA με τα στούντιο παραγωγής.

Αυτή η απεργία θεωρείται η μεγαλύτερη εργατική διαμάχη στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1960.

Πηγη: cnn.gr

Εθνάρχης Μακάριος Γ: 46 χρόνια από τον θάνατο του - Οδοιπορικό «Τ» στον τάφο του - Φωτογραφίες

Ταξίδια: Αποζημιώσεις και δικαιώματα επιβατών για καθυστερημένη, φθαρμένη ή χαμένη αποσκευή

Εργατικά ατυχήματα: Αυτά συναντάμε πιο συχνά στην Κύπρο - Οι λόγοι που συμβαίνουν και η ευθύνη του εργοδότη

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top