ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πότε λήγει η προθεσμία

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πότε λήγει η προθεσμία

Με πολύ αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2022 (φορολογικής δήλωσης) μέσω του συστήματος TaxisNet.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ThemaOnline από το Τμήμα Φορολογίας, μέχρι χθες (3/8) το μεσημέρι είχαν υποβάλει τελεσίδικα και ολοκληρωμένα την φορολογική τους δήλωση γύρω στις 33.000 φορολογούμενοι.

Επίσης, υπό επεξεργασία χωρίς να έχουν υποβληθεί, δηλαδή είναι στο στάδιο της προσωρινής παραλαβής, βρίσκονται γύρω στις 8.500 αιτήσεις.

Ο αριθμός αυτός είναι μεν μικρός, ωστόσο, κρίνεται ικανοποιητικός από το Τμήμα Φορολογίας λόγω του γεγονότος πως η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου και πλέον διανύουμε τον μήνα των διακοπών, ενώ εκτιμάται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ανεβάσει ρυθμούς εντός Σεπτεμβρίου.

Σε μία προσπάθεια, πάντως, ενθάρρυνσης του κοινού να υποβάλει έγκαιρα τη φορολογική του δήλωση, το Τμήμα Φορολογίας θα αρχίσει τις επόμενες μέρες σχετική εκστρατεία ενημέρωσης, ενώ θα προχωρήσει και στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) σε όσους βέβαια το έχουν δηλώσει κατά τη δημιουργία του προφίλ τους στο TaxisNet.

Σημειώνεται πως, με βάση τις ενδείξεις των προηγούμενων ετών, εκτιμάται ότι θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις γύρω στις 300.000 φορολογούμενοι.

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της μη έγκαιρης έγκρισης του νομοσχεδίου που αφορούσε την παραχώρηση φοροελαφρύνσεων από το κράτος σε υψηλόμισθα στελέχη εταιρειών του εξωτερικού, με στόχο την προσέλκυσή τους στην Κύπρο.

Λόγω ακριβώς της συγκεκριμένης καθυστέρησης δόθηκε παράταση στην περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ως εκ τούτου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί η 2α Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι παρά το γεγονός πως η υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους, ωστόσο, και φέτος, με εξαιρούνται από την εν λόγω υποχρέωση όσοι πολίτες έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 19.500 ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το φορολογικό έτος 2022 οι δηλώσεις εισοδήματος γίνονται μέσω του συστήματος TAXISnet, ενώ από το 2024 η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται μέσω του νέου συστήματος Tax For All.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top