ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Προεδρικό για την πορεία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ΓΕΣΥ

Σύσκεψη στο Προεδρικό για την πορεία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ΓΕΣΥ

Η πορεία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Γενικού Συστήματος Υγείας, θα βρεθεί στο επίκεντρο διαδοχικών σημερινών συσκέψεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τις ηγεσίες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον ΟΚΥΠΥ και στις 11 με τον ΟΑΥ.

Επιδίωξη της Κυβέρνησης, είναι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα, οι στρεβλώσεις και οι καταχρήσεις που έχουν παρουσιαστεί, από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Στην πρώτη συνάντηση του με τις ηγεσίες των Οργανισμών, τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ζητήσει κατάθεση οδικών χαρτών, με χρονικά ορόσημα, για βελτίωση του Γενικού Συστήματος Υγείας και παράλληλη οικονομική εκτίμηση για τις επιβαλλόμενες δράσεις.

Προτεραιότητα δίδεται στη μείωση των λιστών αναμονής, στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στην επέκταση του ωραρίου των εφημερευόντων ιατρείων στον εξορθολογισμό των αποζημιώσεων των παρόχων υγείας και στη διοικητική αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

ΠΗΓΗ: Riknews.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top