ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λειτουργία συστήματος πληροφοριών Σέγκεν: Πολλές θετικές αναζητήσεις για ευάλωτα παιδιά μια βδομάδα από την έναρξη

Λειτουργία συστήματος πληροφοριών Σέγκεν: Πολλές θετικές αναζητήσεις για ευάλωτα παιδιά μια βδομάδα από την έναρξη

Μεγάλος αριθμός θετικών αναζητήσεων που αφορούν κυρίως ευάλωτα παιδιά καταγράφηκε σε μία μόλις εβδομάδα από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήματος πληροφοριών Σέγκεν στην Κύπρο. Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει συγκεκριμένα ότι 48 θετικές αναζητήσεις, που αφορούν ευάλωτα παιδιά, αλλά και πρόσωπα που αναζητούνται, για να παρουσιαστούν ενώπιων δικαστικών αρχών, καθώς και πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται με τρομοκρατία, έχουν καταγραφεί σε μία μόλις εβδομάδα από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήματος.

Τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το Εθνικό Γραφείο SIRENE της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Γραφείο SIS, του Τμήματος Πληροφορικής του Αρχηγείου Αστυνομίας, αναφέρουν πως από τις 25 Ιουλίου, ημέρα έναρξης της λειτουργίας του συστήματος μέχρι και τις 31 Ιουλίου, έχουν επιπρόσθετα ληφθεί 507 μηνύματα, τα οποία έτυχαν χειρισμού από το Εθνικό Γραφείο SIRENE, ενώ έχουν αποσταλεί συνολικά 83 μηνύματα, για διάφορες υποθέσεις, που αφορούν τόσο θετικές αναζητήσεις, όσο και εθνικές καταχωρίσεις.

Με τη λειτουργία του συστήματος στις 25 Ιουλίου υπάρχει πλέον η δυνατότητα ταυτόχρονου ελέγχου μέσω των συστημάτων της Αστυνομίας τόσο στα σημεία εισόδου/ εξόδου στη Δημοκρατία, όσο και κατά τους αστυνομικούς ελέγχους εντός της επικράτειας με το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν.

Επιπλέον, οι Αρχές της Δημοκρατίας, έχουν τη δυνατότητα, να εισάγουν στο σύστημα τις δικές τους καταχωρίσεις.

Τις προσπάθειες του Εθνικού Γραφείου SIRENE, για την ομαλή έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας της Κύπρου SIS, συνδράμουν μέλη του Τμήματος SIRENE Ελλάδας, όπου με την εμπειρία τους καθοδηγούν, τόσο τους τελικούς χρήστες, όσο και τα μέλη του SIRENE, στα θέματα που προκύπτουν.

Στόχος της Αστυνομίας, είναι η συνέχιση της εκπαίδευσης, αλλά και της υποστήριξης όλων των χρηστών του συστήματος για την αξιοποίησή των δυνατοτήτων του, στον μέγιστο βαθμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεοLIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top