ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκανε έγκλημα; Λευκωσιάτης μαθητής τιμωρήθηκε με... εγκλεισμό για το παντελόνι

Έκανε έγκλημα; Λευκωσιάτης μαθητής τιμωρήθηκε με... εγκλεισμό για το παντελόνι

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και κοινοποίηση στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, εκφράζει λύπη για τη στάση του Υπουργείου σε σχέση με περιστατικό που έγινε στο Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως, στη Λευκωσία, στις 19 Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, μαθητής λόγω του ότι “σκίστηκε το παντελόνι του εκείνο το πρωί και δεν είχε δεύτερο, η μητέρα του τον έστειλε με αθλητική φόρμα στο σχολείο. Τόσο ο μαθητής, όσο και η μητέρα του, εξήγησαν στην εν λόγω εκπαιδευτικό την κατάσταση, αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη. Επέβαλε τιμωρία στον μαθητή να βρίσκεται πέραν των τριών ωρών στη βιβλιοθήκη, υπό επιτήρηση, λες και έκανε έγκλημα”.

Με αυτή την επιστολή, αναφέρουν οι Μαθητές, “εκφράζουμε τη λύπη μας αφού σε δύο προηγούμενες επιστολές (19/1 και 16/2) δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από μέρους του Υπουργείου.”

“Σχετικά με το περιστατικό επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας που καταγγείλαμε ως ΠΣΕΜ από τις 19 Ιανουαρίου. Η σιωπή του Υπουργείου μας δημιουργεί ερωτηματικά. Το Υπουργείο δεν έκανε έρευνα; Θεωρεί ασήμαντο το τόσο σοβαρό περιστατικό; Μήπως η σιωπή του Υπουργείου, θέλει να καλύψει το εν λόγω εκπαιδευτικό;”, σημειώνεται.

“Σε μια Κύπρο της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των κοινωνικών παντοπωλείων τέτοιες συμπεριφορές σε μαθητές από εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτες. Οι άποροι μαθητές καθημερινά να αυξάνονται, η ανθρωπιά και η κατανόηση όμως να μειώνονται;”, διερωτάται η ΠΣΕΜ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top