Στα ύψη παραμένει ο πληθωρισμός των τροφίμων παγκοσμίως -Δείτε το γράφημα

Στα ύψη παραμένει ο πληθωρισμός των τροφίμων παγκοσμίως -Δείτε το γράφημα

Ο πληθωρισμός των τροφίμων πολλών χωρών παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τη Βενεζουέλα, το Λίβανο, τη Ζιμπάμπουε, την Αργεντινή και το Σουρινάμ να έχουν πληγεί ιδιαίτερα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Βάσει των πρόσφατων μηνιαίων στοιχείων, ο πληθωρισμός των τροφίμων καταγράφει αύξηση άνω του 5% στο 63,2% των χωρών με χαμηλό εισόδημα, στο 79,5% των χωρών με χαμηλό/μεσαίο εισόδημα, στο 67% των χωρών με μεσαίο/υψηλό εισόδημα και στο 78,9% των χωρών με υψηλό εισόδημα.

Σύμφωνα, τέλος, με το Bloomberg, σε πραγματικούς όρους, ο πληθωρισμός των τροφίμων ξεπέρασε τον γενικό πληθωρισμό στο 80,1% των 166 χωρών για τις οποίες υπάρχουν δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγή: Newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το ιστιοφόρο Madleen - Οι επιβαίνοντες θα γυρίσουν στις πατρίδες τους

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το ιστιοφόρο Madleen - Οι επιβαίνοντες θα γυρίσουν στις πατρίδες τους

Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο Madleen που είχε ναυλώσει ο συνασπισμός του Στολίσκου Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition / FFC) και κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, αψηφώντας τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ.