Λεκτική επίθεση κατά πυροσβεστών στην πυρκαγιά στην Άλασσα – Καταδικάζει η ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

Λεκτική επίθεση κατά πυροσβεστών στην πυρκαγιά στην Άλασσα – Καταδικάζει η ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

Σεβασμό στο έργο των πυροσβεστών ζητά ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ, καταδικάζοντας την «λεκτική επίθεση, απρεπή συμπεριφορά και προσβολή που δέκτηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από πολίτες κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκ του προεδρείου του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, που εκπροσωπεί μέλη στην Πυροσβεστική «δεν νοείται εν μέσω επιχείρησης κατάσβεσης μιας τόσο μεγάλης πυρκαγιάς, πολίτες να προπηλακίζουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

«Οι πυροσβέστες μας, με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινές μάχες για διάσωση ανθρωπίνων ζωών και περιουσιών», επισημαίνεται και προστίθεται ότι οι πυροσβέστες έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές τον επαγγελματισμό τους αλλά και την υπέρβαση καθήκοντος τους, προς όφελος του Κύπριου πολίτη.

Σημειώνεται ότι είναι κατανοητή η άσχημη ψυχολογική κατάσταση που υφίστανται οι πολίτες όταν βρίσκονται μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά «τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες» και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογο επεισόδιο.

Αναφέρεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα πρέπει απρόσκοπτα να εκτελεί το καθήκον της.

«Ευχόμαστε στους/στις συναδέλφους της Πυροσβεστικής, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και πάντα με ασφάλεια. Δεν περισσεύει κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιράν – Ισραήλ – ΗΠΑ: Ο πόλεμος μαίνεται, τα τάνκερ καίγονται και οι απειλές συνεχίζονται

Ιράν – Ισραήλ – ΗΠΑ: Ο πόλεμος μαίνεται, τα τάνκερ καίγονται και οι απειλές συνεχίζονται

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE