Τα είπαν τηλεφωνικώς Κόμπος και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Με επίκεντρο το κυπριακό η συζήτηση

Τα είπαν τηλεφωνικώς Κόμπος και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Με επίκεντρο το κυπριακό η συζήτηση

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Antony Blinken, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, το Κυπριακό, την Ουκρανία, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. 


Οι δυο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, ως αυτό καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε ανασκόπηση του ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας Κύπρου - ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του πολιτικού σχηματισμού 3+1, ο οποίος αποτελεί έμπρακτη δέσμευση στην περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE