ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν εργασίες για το σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης Τουρκίας - ψευδοκράτους

Αρχίζουν εργασίες για το σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης Τουρκίας - ψευδοκράτους

Χωριστές συναντήσεις με τους Τούρκους Υπουργούς Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ και Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ είχε χθες στην Άγκυρα ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» Ολγκούν Αμτζιάογλου ανακοινώνοντας ότι τις προσεχείς ημέρες ο Μπαϊρακτάρ θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα, ενώ τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι τεχνικές ομάδες για το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειάς από την Τουρκία στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στην συνάντηση Ολγκούν – Μπαϊρακτάρ, η τ/κ πλευρά υπέβαλε προτάσεις για το πώς θα επωφεληθούν από την γνώση της Τουρκίας στην «νομική υποδομή» για καθορισμό μακροπρόθεσμων ενεργειακών στρατηγικών και ενεργειακής παραγωγικότητας και αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της απαραίτητης «νομικής υποδομής» μετά το άνοιγμα της «βουλής» και η γρήγορη υιοθέτηση και εφαρμογή των «νόμων» σε αυτό τον τομέα.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία του διασυνδεδεμένου συστήματος ηλεκτρισμού και αναφέρθηκαν οι εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες που ανέλαβε μέχρι στιγμής το Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας στο θέμα αυτό, στο οποίο θα καθοριστεί ένας οδικός χάρτης.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα γίνει ακόμα μια συνάντηση σε αυτό τον τομέα και θα αρχίσουν να εργάζονται οι τεχνικές ομάδες.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα που προκαλούνται από την έλλειψη ενέργειας και την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει κάποιες μέρες.

Αποφασίστηκε η εγκατάσταση κινητών συστημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια στα κατεχόμενα και ενημέρωση εκ μέρους του τουρκικού Υπουργείου Ενέργειας κατόπιν μελέτης εντός δύο εβδομάδων, δίδοντας έμφαση σε δύο εναλλακτικές λύσεις για να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα πριν την ηλεκτρική διασύνδεση.

Τέθηκε επίσης ένα χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για ενημέρωση της ΕΕ σε σχέση με το πώς θα ολοκληρωθούν κάποιες «νομικές υποδομές» για να μπορέσει το ψευδοκράτος να καταστεί «πιο πρωτοπόρο και γνωστό» στο θέμα της πράσινης ενέργειας που έθεσαν ως στόχο η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top