Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών ανθρώπων», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς εκδηλώθηκε η επίθεση. «Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται μια κατεστραμμένη εκκλησία, όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, καθώς κι άλλο ένα φλεγόμενο κτίριο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιούρι Μαλάτσκο, επλήγησαν «μια εκκλησία και καταστήματα» στη συνοικία Τσεβτσενκίσκι, στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. «Γιατροί φροντίζουν τους τραυματίες», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τα τζάμια γειτονικών κτιρίων.

«Ο εχθρός επιτέθηκε σε κατοικημένη περιοχή», υπογράμμισε ο Ανατόλι Κουρτιέφ, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Ζαπορίζια.

Αυτή η μεγαλούπολη στη νότια Ουκρανία έχει κατ’ επανάληψη αποτελέσει στόχο ρωσικών βομβαρδισμών από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται πλέον το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να εισέρχεται σε ένα τριήμερο καθοριστικών επαφών και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να καλείται να διαπιστώσει, κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE