Με antiNAVTEX για την κάθοδο του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» απαντά η Κύπρος

Με antiNAVTEX για την κάθοδο του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» απαντά η Κύπρος

AntiNAVTEX εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία ως απάντηση στη navtex που είχε εκδώσει η Τουρκία για τις έρευνες του «Αμπντουλχαμίντ Χαν».

Η AntiNAVTEX εκδόθηκε μέσω του Ράδιο Κύπρος στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας & Διάσωσης Κύπρου (ΚΣΕΔ).

Το ΚΣΕΔ αναφέρει ότι οι εργασίες γεώτρησης από το Αμπτουλχαμίντ Χαν και τα υποστηρικτικά σκάφη «Μιμριμάχ», «Αϊμπουκέ» και «Κουτσί Ιχλάν» δεν έχουν συντονιστεί με τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Υποδεικνύεται πως ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι το ΚΣΕΔ.

Η οδηγία ισχύει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 22.59.

Η προειδοποίηση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση των εργασιών του τουρκικού γεωτρύπανου στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

Με γρήγορους ρυθμούς επιχειρεί να δώσει το στίγμα της, η νέα μεταβατική Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, ανοίγοντας από νωρίς έναν κύκλο πολιτικών επαφών, που κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να θεωρηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE