ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση των Κροατών - Με στρατιωτική πειθαρχία και βαριά οπλισμένοι

 Νέα Φιλαδέλφεια: Νέο σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση των Κροατών - Με στρατιωτική πειθαρχία και βαριά οπλισμένοι

Ακόμη ένα σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως κατάληξη τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο αυτό, το οποίο αναρτήθηκε σε σελίδα στο Twitter οπαδικού-χουλιγκανικού περιεχομένου, αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που οργανώθηκαν οι Κροάτες χούλιγκαν πριν πραγματοποιήσουν την επίθεση στον περιβάλλοντα χώρο της «OPAP Arena». Επίσης, φαίνεται και ο ρόλος που έχουν κάποιοι οι οποίοι τους καθοδηγούν, οι οποίοι δείχνουν να γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Το βίντεο είναι από κάμερες επί της οδού Κιουταχείας, παράλληλα με το γήπεδο της ΑΕΚ. Εκεί οι Κροάτες χούλιγκαν και οι Έλληνες συνεργοί τους πλησιάζουν στο σημείο που συγκεντρώνονται πριν πραγματοποιήσουν την τελική τους επίθεση.

Όπως δείχνει το οπτικοακουστικό υλικό, τηρούν στρατιωτική πειθαρχία.

Δείτε βίντεο:


Μάλιστα, σχεδόν όλοι τους εμφανίζονται να κρατούν στειλιάρια, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν μεταλλικά αντικείμενα που αντανακλούν, με αρκετούς από όσους παρακολούθησαν το βίντεο να θεωρούν ότι πρόκειται για μαχαίρια. Επίσης, σε ένα σημείο του υλικού αυτού, φαίνονται φακοί να ανάβουν ακριβώς πίσω από τους χούλιγκαν, οι οποίοι πιθανότατα ανήκουν στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά είχαν πάρει εντολή να μην επέμβουν μέχρι να καταφτάσουν ενισχύσεις.

Κινούνται μαζικά, ωστόσο δύο άτομα φαίνονται να ξεχωρίζουν και να έχουν οργανωτικό ρόλο και να προετοιμάζονται τους υπόλοιπους. Μάλιστα, εκείνη την ώρα έχει στρίψει στον συγκεκριμένο δρόμο ένα αυτοκίνητο, το οποίο κάνει άμεσα όπισθεν για να απομακρυνθεί, καθώς ο οδηγός του φοβήθηκε ότι θα πέσει θύμα τους.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη της δολοφονίας Κατσουρή

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι πλέον σφίγγει ο κλοιός γύρω από αυτόν που έδωσε το μοιραίο χτύπημα με το μαχαίρι στον Μιχάλη Κατσουρή. Θεωρούν πως θα καταφέρουν να φτάσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος χάρις στα βίντεο και το γενετικό υλικό που ελήφθη από τους 105 κατηγορούμενους.

Οι Αρχές πλέον έχουν στη διάθεσή τους το πλέον αποκαλυπτικό βίντεο από τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε αυτό το υλικό φαίνονται οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών, αλλά και το σημείο που οι χούλιγκαν επιτίθενται στον αδικοχαμένο οπαδό της ΑΕΚ με στειλιάρια.

Οι εικόνες αποδεικνύουν το πόσο οργανωμένοι και αποφασισμένοι ήταν οι χούλιγκαν να χτυπήσουν, ενώ διακρίνεται και ο Μιχάλης Κατσουρής, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, μπροστά από το περίπτερο, από ακατάσχετη αιμορραγία:

Τρία επίπεδα ερευνών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα εξελίσσεται πλέον σε τρία παράλληλα επίπεδα. Εκτός από τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA, τα οποία αναμένονται, η ΕΛ.ΑΣ ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες.

Άνδρες του Τμήματος Αθλητικής Βίας «χτενίζουν» όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν -όπως αποδεικνύεται και από τον τρόπο οργάνωσής τους.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη, αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Κάνουν λόγο για έναν άνδρα ψηλό, εύσωμο, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Το νέο στοιχείο είναι το τατουάζ στον λαιμό του, χωρίς όμως το σχέδιο να είναι ξεκάθαρο και από τους κατηγορούμενους είναι αρκετοί αυτοί που έχουν τατουάζ σε αυτό το σημείο.

Το βάρος πέφτει σε 5-6 άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι. Τη Δευτέρα (14/8) ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA και του γενετικού υλικού, καθώς και κηλίδων αίματος. Μια διαδικασία η οποία δεν αναμένεται εύκολη, καθώς έχουν προκύψει αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Μιχάλη Κατσουρή.

Στις φυλακές Βόλου οδηγήθηκαν επτά Κροάτες

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου έγινε η μεταγωγή 7 προφυλακισθέντων Κροατών χούλιγκαν στις Φυλακές Βόλου. Όλοι τους είναι ηλικίας από 18 έως 21 ετών, οι οποίοι κρατούνται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι Κροάτες χούλιγκαν με τη ναζιστική ιδεολογία αρνούνται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι ήρθαν στη χώρα μας για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα του Βόλου είναι κρατούμενοι αλλοδαποί πολλών εθνικοτήτων και οι Κροάτες απομονώθηκαν για την αποφυγή επεισοδίων. Οι αστυνομικές δυνάμεις στη φυλακή έχουν ενισχυθεί και δεν θα επιτρέπεται ο προαυλισμός τους με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Οι φυλακές αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα πληρότητας, καθώς για 54 θέσεις οι κρατούμενοι αριθμούν τους 110 και είναι δύσκολο να κρατήσουν τους Κροάτες μακριά από τους ανήλικους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μετανάστες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top