Στο κόκκινο ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών αύριο Πέμπτη - Η έκκληση προς το κοινό

Στο κόκκινο ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών αύριο Πέμπτη - Η έκκληση προς το κοινό

Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναργερμού».

Το Τμήμα τονίζει ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Προσθέτει ότι το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνει, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος καλεί, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.