Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία ιδρύει στρατιωτική βάση στη Λιβύη

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία ιδρύει στρατιωτική βάση στη Λιβύη

Η Άγκυρα ανακοινώνει, σύμφωνα με τουρικά δημοσιεύματα, την υπογραφή συμφωνίας για την εκμίσθωση του λιμανιού Χομς στη Λιβύη, προκειμένου να δημιουργήσει εκεί στρατιωτική βάση.

Το λιμάνι της Χομς βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, και την Μισράτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TGRT, υπεγράφη η συμφωνία για 99 χρόνια. Στη στρατιωτική βάση που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι Χομς σχεδιάζεται να τοποθετηθούν μη επανδρωμένα σκάφη της Τουρκίας. Ο χώρος θα παραχωρηθεί τόσο στις χερσαίες δυνάμεις όσο και στο ναυτικό.

Σκοπός της βάσης θα είναι να προσταστεύσει τα εμπορικό πλοία που διέρχονται από την περιοχή αλλά και να προστατεύσει, όπως σημειώνεται, τα δικαιώματα της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας.

Την πληροφορία ανήρτησε στα social media ο απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Πάντως, το ρωσικό δίκτυο Sputnik, επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης της Τρίπολης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανεβαίνουν ήδη στο βήμα και να τοποθετούνται επί των βασικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής.