Ρωσία: Απέφυγε προς το παρόν τα capital controls, γράφει η εφημερίδα Vedomosti

Ρωσία: Απέφυγε προς το παρόν τα capital controls, γράφει η εφημερίδα Vedomosti

Σε άτυπη συμφωνία με τους εξαγωγείς να παραδώσουν περισσότερα από τα έσοδά τους από το εξωτερικό προέβη η Ρωσία, αποφεύγοντας προς το παρόν τα capital controls, σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti.

Σε συνάντηση με τη διοικητή της Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα, και τον υπουργό Οικονομικών, Άντον Σιλουάνοφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε πιθανά μέτρα για τη συγκράτηση της «βουτιάς» στο ρούβλι. Οι αρχές επέλεξαν να παρακολουθούν τους εξαγωγείς προς το παρόν, αντί να επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς στις πωλήσεις εσόδων σε ξένο νόμισμα, ανέφερε το δημοσίευμα της Vedomosti, μεταδίδει το Bloomberg.

Η άτυπη συμφωνία με τις εταιρείες ισχύει κυρίως για μη παραγωγούς ενέργειας, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες πληρώνουν ήδη το μισό των εσόδων τους σε φόρο. Όσον αφορά τον επαναπατρισμό ξένων εσόδων, οι παραγωγοί λιπασμάτων τίθενται στο στόχαστρο.

Σε νέο κατήφορο το ρούβλι σήμερα, το οποίο κινείται κοντά στα 95 έναντι του δολαρίου, έχοντας υποχωρήσει σε χαμηλό 17 μηνών, παρά την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 350 μονάδες βάσης.

Στο πλαίσιο στήριξης του ρουβλίου, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών είχε προτείνει να καταστεί υποχρεωτικό για τους εξαγωγείς να πωλούν μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων τους σε ξένο νόμισμα στην εγχώρια αγορά, καθώς και να περιοριστούν οι πληρωμές μερισμάτων και δανείων στο εξωτερικό για όλες τις ρωσικές εταιρείες. Οι αρχές εξέτασαν επίσης την απαγόρευση όσων συναλλαγών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση κεφαλαίων από τη Ρωσία.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE